М'ятна желе
(покроковий рецепт з фото)
М'ятна желе - це не тільки прекрасний десерт, але і чудова закуска! Подайте ці ласощі до святкового столу - гості напевно оцінять таке частування!
Хочу поділитися з вами чудовим рецептом приготування м'ятного желе! Це желе прекрасно підійде до страв з баранини. Його також можна подавати до риби і птиці. М'ятна желе неодмінно прикрасить ваш стіл і порадує гостей, особливо дітей. Як приготувати м'ятна желе? розповідаю!
- Яблука - 1 кілограм (кислі)
- М'ята - 6-7 Ст. Ложок
- Цукор - 450 грам
- Винний оцет - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1. Яблука ретельно промиваємо, вирізаємо все биті місця та інші ушкодження, видаляємо серцевину. Шкірку зрізати не варто. Нарізаємо яблука тонкими скибочками.
2. Потім викладаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою. З 1 кг яблук потрібно 600 мл води. Доводимо воду до кипіння, після чого зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити 30-40 хвилин на слабкому вогні. Яблука повинні стати м'якими.
3. Беремо сито, вистилає його х / б або нейлонової тканиною, встановлюємо його над ємністю, в яку буде капати сік. Далі викладаємо варені яблука в сито, збираємо кінці тканини в вузол і підвішуємо над ємністю для соку. Ми залишаємо сік стікатиме як мінімум на 4 годину, а краще на ніч. Тільки не намагайтеся прискорити процес, натискаючи і думаючи яблука! Сік повинен бути чистим.
4. Коли яблука віддадуть свій сік, виливаємо його в мірну кружку. З 600 мл яблучного соку потрібно 450 г пісочний. Далі переливаємо сік в сотейник, додаємо цукор і варимо суміш на повільному вогні до розчинення цукру. Потім доводимо вміст сотейника до кипіння, варимо ще 2 хвилини.
5. Далі додаємо до яблучного соку винний оцет, солимо. Варимо півгодини, помішуючи і періодично знімаючи піну. Готовність желе перевіряємо на охолодженому блюдце. Якщо желе недостатньо густе, продовжуємо варити, перевіряючи на готовність кожні 5 хвилин. Час варіння залежить від змісту пектину в яблуках, цукру і кількості води.
6. М'яту подрібнюємо за допомогою блендера.
7. Подрібнену м'яту всипаємо в яблучне желе, гарненько перемішуємо. Готове желе розливають по стерильним банкам і щільно закриваємо. Зберігати м'ятна желе слід в прохолодному темному місці.