Рецепт М'ятна настойка на самогоні фото

М'ятна настойка на самогоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , М'ята
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 16 дн. 15 г. 0 хв.

Для всіх любителів міцних напоїв власного виробництва хочу запропонувати дуже просту ідею. Я покажу, як зробити м'ятну настоянку на самогоні. Ароматна і в міру м'яка. Спробуйте обов'язково!

Опис приготування:

Щоб настойка набрала потрібний колір, аромат і смак її необхідно витримати не менше 3 тижнів. Найкраще зберігати її в темному місці і раз в два дні збовтувати.

  • Самогон - 0.5 L
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (без гірки)
  • М'ята - 1 пучок
м'ятна настойка на самогоні - фото крок 1
Підготуйте самогон, цукор і м'яту.
м'ятна настойка на самогоні - фото крок 2
Для початку вимийте як слід м'яту і обсушити. Видаліть гілочки, нам потрібні тільки листочки. Викладіть в банку або іншу зручну ємність.
м'ятна настойка на самогоні - фото крок 3
Додайте цукор і пару хвилин розтирайте, щоб м'ята виділила трохи соку.
м'ятна настойка на самогоні - фото крок 4
Залийте самогоном (можна використовувати і горілку), накрийте кришкою і приберіть в темне місце.
м'ятна настойка на самогоні - фото крок 5
Ось такий колір придбала настоянка.
м'ятна настойка на самогоні - фото крок 6
Штам, охолодіть при необхідності і можна подавати до столу.

Схожі рецепти