Рецепт Вишнева настойка з корицею і гвоздикою фото

Вишнева настойка з корицею і гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Спеції , Прянощі , Приправи , Вишня , Гвоздика
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Солодке , Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 16 дн. 15 г. 0 хв.

Вишнева настойка з корицею і гвоздикою без додавання кісточок виходить пряної і ароматною, в міру солодкої. При помірному вживанні вишнева настоянка покращує апетит і травлення. Пригощайтеся!

Опис приготування:

У домашні настоянки та наливки з вишні часто додають кісточки, вони надають мигдальний присмак напою. Але я вважаю за краще інший варіант. Розповім вам простий рецепт, як приготувати вишневу настоянку з корицею і гвоздикою. Прянощі відмінно підкреслюють і доповнюють смак вишні.


  • Вишня - 1 кілограм
  • Горілка - 1 літр
  • Обкладинка - 1 штука
  • Гвоздика - 5 штук
  • Цукор - 250 грам
вишнева настойка з корицею і гвоздикою - фото крок 1
Вишню сполосніть прохолодною водою, видаліть кісточки.
вишнева настойка з корицею і гвоздикою - фото крок 2
Закладіть в 3х-літрову банку вишню, 1 паличку кориці і гвоздику. Залийте горілкою, закрийте кришкою. Поставте на 14-21 день в темне місце.
вишнева настойка з корицею і гвоздикою - фото крок 3
Після деформації, відіжміть настояну ягоду. У настій додайте цукор, перемішайте. Закрийте кришкою і поставте в темне місце на 1 тиждень. Цукор повинен повністю розчинитися.
вишнева настойка з корицею і гвоздикою - фото крок 4
Настоянку процідіть через марлю, складену в 2-3 шару. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Перед вживанням вишневу настоянку охолодіть в холодильнику.

Схожі рецепти