Вишнева настойка з корицею і гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)
Вишнева настойка з корицею і гвоздикою без додавання кісточок виходить пряної і ароматною, в міру солодкої. При помірному вживанні вишнева настоянка покращує апетит і травлення. Пригощайтеся!
У домашні настоянки та наливки з вишні часто додають кісточки, вони надають мигдальний присмак напою. Але я вважаю за краще інший варіант. Розповім вам простий рецепт, як приготувати вишневу настоянку з корицею і гвоздикою. Прянощі відмінно підкреслюють і доповнюють смак вишні.
- Вишня - 1 кілограм
- Горілка - 1 літр
- Обкладинка - 1 штука
- Гвоздика - 5 штук
- Цукор - 250 грам
Вишню сполосніть прохолодною водою, видаліть кісточки.
Закладіть в 3х-літрову банку вишню, 1 паличку кориці і гвоздику. Залийте горілкою, закрийте кришкою. Поставте на 14-21 день в темне місце.
Після деформації, відіжміть настояну ягоду. У настій додайте цукор, перемішайте. Закрийте кришкою і поставте в темне місце на 1 тиждень. Цукор повинен повністю розчинитися.
Настоянку процідіть через марлю, складену в 2-3 шару. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Перед вживанням вишневу настоянку охолодіть в холодильнику.