Рецепт Мариновані опеньки з гвоздикою фото

Мариновані опеньки з гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Спеції , Прянощі , Приправи , Опеньки , Гвоздика
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Маринувати гриби насправді зовсім нескладно, особливо якщо це опеньки, вам потрібно тільки підібрати спеції за смаком, тоді грибочки вийдуть не тільки дуже смачними, але і неймовірно ароматними.

Опис приготування:

Не тільки в заготовках, але і в їжі в цілому кожен підбираємо відповідний для себе поєднання спецій, сіль і пісочний, адже у різних людей різне поняття про солодке, солоному і пряному. Гриби - це взагалі окрема історія, адже якщо тут з чимось переборщити, то смак може вийти не дуже приємним. І оскільки я вже перепробувала багато варіантів, хочу поділитися з вами, на мій погляд, найвдалішим і розповісти, як закатати мариновані опеньки з гвоздикою. Багато хто не додають її зовсім в гриби, але особисто мені здається, вона робить смак і аромат будь-якої страви яскравіше і більш насиченою. Загалом, спробуйте цей рецепт приготування маринованих опеньків з гвоздикою, можливо, він також сподобається вам і займе почесне місце у вашій кулінарній книзі.

  • Опеньки свіжі - 3 кілограма
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 25 грам
  • Гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Кислота лимонна - За смаком
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 1
Перебираємо гриби від сміття і ретельно промиваємо в декількох водах.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 2
Перекладаємо опеньки в каструльку і заливаємо їх водою так, щоб вона майже повністю накривала їх, варимо гриби 45 хвилин.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 3
Потім відкидаємо опеньки на друшляк.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 4
Тепер розкладаємо гриби по стерилізованих банках, вони повинні займати приблизно 2/3 обсягу банки. Потім варимо маринад з води, солі, цукру і спецій, в кінці додаємо укус і лимонну кислоту. Приготовленим маринадом заповнюємо банки повністю.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 5
Після цього застилає дно широкої каструлі рушником, виставляємо на нього банки, прикриваємо їх кришками і заливаємо в каструлю воду, вона повинна діставати банкам до горлечка. Стерилізуємо гриби банкам 35 хвилин для півлітрових і 45 хвилин для літрових банок.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 6
Після стерилізації закочує банки, перевертаємо їх дном вгору і залишаємо остигати. Потім переносимо гриби в темне прохолодне місце на зберігання.

Схожі рецепти