Рецепт Мариновані опеньки з гвоздикою фото

Мариновані опеньки з гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби, Спеції, Прянощі, Приправи, Опеньки, Гвоздика
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Маринувати гриби насправді зовсім нескладно, особливо якщо це опеньки, вам потрібно тільки підібрати спеції за смаком, тоді грибочки вийдуть не тільки дуже смачними, але і неймовірно ароматними.

Не тільки в заготовках, але і в їжі в цілому кожен підбираємо відповідний для себе поєднання спецій, сіль і пісочний, адже у різних людей різне поняття про солодке, солоному і пряному. Гриби - це взагалі окрема історія, адже якщо тут з чимось переборщити, то смак може вийти не дуже приємним. І оскільки я вже перепробувала багато варіантів, хочу поділитися з вами, на мій погляд, найвдалішим і розповісти, як закатати мариновані опеньки з гвоздикою. Багато хто не додають її зовсім в гриби, але особисто мені здається, вона робить смак і аромат будь-якої страви яскравіше і більш насиченою. Загалом, спробуйте цей рецепт приготування маринованих опеньків з гвоздикою, можливо, він також сподобається вам і займе почесне місце у вашій кулінарній книзі.

  • Опеньки свіжі - 3 кілограма
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 25 грам
  • Гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Кислота лимонна - За смаком
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 1
Перебираємо гриби від сміття і ретельно промиваємо в декількох водах.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 2
Перекладаємо опеньки в каструльку і заливаємо їх водою так, щоб вона майже повністю накривала їх, варимо гриби 45 хвилин.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 3
Потім відкидаємо опеньки на друшляк.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 4
Тепер розкладаємо гриби по стерилізованих банках, вони повинні займати приблизно 2/3 обсягу банки. Потім варимо маринад з води, солі, цукру і спецій, в кінці додаємо укус і лимонну кислоту. Приготовленим маринадом заповнюємо банки повністю.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 5
Після цього застилає дно широкої каструлі рушником, виставляємо на нього банки, прикриваємо їх кришками і заливаємо в каструлю воду, вона повинна діставати банкам до горлечка. Стерилізуємо гриби банкам 35 хвилин для півлітрових і 45 хвилин для літрових банок.
мариновані опеньки з гвоздикою - фото крок 6
Після стерилізації закочує банки, перевертаємо їх дном вгору і залишаємо остигати. Потім переносимо гриби в темне прохолодне місце на зберігання.

Схожі рецепти