Мариновані опеньки з гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)
Маринувати гриби насправді зовсім нескладно, особливо якщо це опеньки, вам потрібно тільки підібрати спеції за смаком, тоді грибочки вийдуть не тільки дуже смачними, але і неймовірно ароматними.
Не тільки в заготовках, але і в їжі в цілому кожен підбираємо відповідний для себе поєднання спецій, сіль і пісочний, адже у різних людей різне поняття про солодке, солоному і пряному. Гриби - це взагалі окрема історія, адже якщо тут з чимось переборщити, то смак може вийти не дуже приємним. І оскільки я вже перепробувала багато варіантів, хочу поділитися з вами, на мій погляд, найвдалішим і розповісти, як закатати мариновані опеньки з гвоздикою. Багато хто не додають її зовсім в гриби, але особисто мені здається, вона робить смак і аромат будь-якої страви яскравіше і більш насиченою. Загалом, спробуйте цей рецепт приготування маринованих опеньків з гвоздикою, можливо, він також сподобається вам і займе почесне місце у вашій кулінарній книзі.
- Опеньки свіжі - 3 кілограма
- Вода - 500 мілілітрів
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 25 грам
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Кислота лимонна - За смаком