Варення з груш з гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)
Один з найбільш солодких сортів варення - варення з груш. Існує безліч рецептів грушевого варення, один з яких - рецепт приготування варення з груш з гвоздикою.
Той самий смак, який ми всі так любимо в грушевому варення з'являється в результаті наполягання груш в цукрі. Тому цей крок ніяк не можна пропускати. Далі все просто - готуємо цукровий сироп і варимо в ньому підцукровані, пустили сік груші. Це один з найнадійніших способів приготувати варення з груш з гвоздикою в домашніх умовах.
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма(200 грам на сироп)
- Вода - 1 Склянка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
Моєму груші в холодній воді.
Вирізаємо з груш серцевину.
Нарізаємо фрукти на дольки. Від шкірки не очищати.
Груші накриваємо цукром. Чекаємо, поки вони пустять сік протягом 6 годин.
Варимо сироп. Доводимо до кипіння воду і цукор. Варимо на середньому вогні, поки не з'явиться пінка. У готовий сироп опускаємо груші.
Три рази з перервами в 15 хвилин доводимо масу до кипіння. Під час останньої варіння додаємо гвоздику і корицю.
Розфасовуємо готове варення по банкам.