Рецепт Варення з груш з гвоздикою фото

Варення з груш з гвоздикою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша, Спеції, Прянощі, Приправи, Гвоздика
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Один з найбільш солодких сортів варення - варення з груш. Існує безліч рецептів грушевого варення, один з яких - рецепт приготування варення з груш з гвоздикою.

Той самий смак, який ми всі так любимо в грушевому варення з'являється в результаті наполягання груш в цукрі. Тому цей крок ніяк не можна пропускати. Далі все просто - готуємо цукровий сироп і варимо в ньому підцукровані, пустили сік груші. Це один з найнадійніших способів приготувати варення з груш з гвоздикою в домашніх умовах.

  • Груша - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма(200 грам на сироп)
  • Вода - 1 Склянка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 1 Чайна ложка
варення з груш з гвоздикою - фото крок 1
Моєму груші в холодній воді.
варення з груш з гвоздикою - фото крок 2
Вирізаємо з груш серцевину.
варення з груш з гвоздикою - фото крок 3
Нарізаємо фрукти на дольки. Від шкірки не очищати.
варення з груш з гвоздикою - фото крок 4
Груші накриваємо цукром. Чекаємо, поки вони пустять сік протягом 6 годин.
варення з груш з гвоздикою - фото крок 5
Варимо сироп. Доводимо до кипіння воду і цукор. Варимо на середньому вогні, поки не з'явиться пінка. У готовий сироп опускаємо груші.
варення з груш з гвоздикою - фото крок 6
Три рази з перервами в 15 хвилин доводимо масу до кипіння. Під час останньої варіння додаємо гвоздику і корицю.
варення з груш з гвоздикою - фото крок 7
Розфасовуємо готове варення по банкам.

Схожі рецепти