Настойка на спирту
(покроковий рецепт з фото)
Створення алкогольних напоїв будинку - справа складна. Але результат себе завжди окупає. Ви отримуєте якісний продукт з насиченим смаком. Є прості рецепти, які може повторити кожен.
Я пропоную вам прочитати про те, як приготувати настоянку на спирту з журавлиною. Цю ягоду часто використовують для міцних напоїв, так як вона дає виражений кисло-солодкий відтінок. У цій варіації вам не знадобиться спеціальний апарат, а тільки марлі для того, щоб зробити фільтрацію.
- Спирт 45% - 2 L
- Журавлина - 500 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Коли Корен - 1 Чайна ложка (подрібнений)
- Лимон - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки
Ягоди розімніть з цукром, залиште їх на 2-3 годину, щоб пішов сік. Потім влийте до них 1 літр спирту. Залиште журавлину в такому вигляді на 2 тижні при кімнатній температурі.
Потім злийте настій, але збережіть його. Залийте другу частину спирту до ягодам. Залиште її ще на 1 тиждень.
Після цього обидва настою змішайте і профільтруйте кілька разів через марлю або вату. Додайте до рідини мед, цедру лимона, корінь калгану і цукор (або цукровий сироп за смаком).
Залиште настойку ще на 7-10 днів. Потім процідіть її і розлийте по пляшках. Трохи пізніше можете пробувати. Приємною дегустації!