Рецепт Настойка на спирту фото

Настойка на спирту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Створення алкогольних напоїв будинку - справа складна. Але результат себе завжди окупає. Ви отримуєте якісний продукт з насиченим смаком. Є прості рецепти, які може повторити кожен.

Опис приготування:

Я пропоную вам прочитати про те, як приготувати настоянку на спирту з журавлиною. Цю ягоду часто використовують для міцних напоїв, так як вона дає виражений кисло-солодкий відтінок. У цій варіації вам не знадобиться спеціальний апарат, а тільки марлі для того, щоб зробити фільтрацію.

  • Спирт 45% - 2 L
  • Журавлина - 500 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Коли Корен - 1 Чайна ложка (подрібнений)
  • Лимон - 1 штука
  • Мед - 2 Ст. Ложки
настойка на спирту - фото крок 1
Ягоди розімніть з цукром, залиште їх на 2-3 годину, щоб пішов сік. Потім влийте до них 1 літр спирту. Залиште журавлину в такому вигляді на 2 тижні при кімнатній температурі.
настойка на спирту - фото крок 2
Потім злийте настій, але збережіть його. Залийте другу частину спирту до ягодам. Залиште її ще на 1 тиждень.
настойка на спирту - фото крок 3
Після цього обидва настою змішайте і профільтруйте кілька разів через марлю або вату. Додайте до рідини мед, цедру лимона, корінь калгану і цукор (або цукровий сироп за смаком).
настойка на спирту - фото крок 4
Залиште настойку ще на 7-10 днів. Потім процідіть її і розлийте по пляшках. Трохи пізніше можете пробувати. Приємною дегустації!

Схожі рецепти