М'ясо з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, смачне і низькокалорійне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. М'ясо з селерою, доповнене волоським горіхом, стане відмінною ідеєю для обіду або вечері.
Рецепт приготування м'яса з селерою неймовірно простий, але саме блюдо навряд чи хтось назве звичайним. Використовувати краще курку або яловичину, втім, також можна спробувати приготувати свинину або будь-яке інше м'ясо.
1. М'ясо (я вибрала курку) промити і просушити. Порізати на порційні шматочки і покласти в глибоку миску.
2. Готуємо маринад: соєвий соус, коньяк і муку змішати до однорідної маси і заправити курку. Потім посолити і поперчити за смаком. Залишити маринуватися хвилин 15-20.
3. Поки курка маринується, порізати селера і очистити волоські горіхи від шкаралупи.
4. У розігріте масло відправити часник і трохи обсмажити його. Коли часник почне золотитися, акуратно дістати його, він більше не знадобиться.
5. На сковороду відправити курку і обсмажити до готовності.
6. Курку дістати і на цій же сковороді обсмажити трохи горіхи.
7. В окрему ємність відправити бульйон, довести до кипіння і трохи проварити в ньому селера. Посолити за смаком.
8. Додати до селері курку і горіхи, потримати на вогні хвилин 5.
М'ясо з селерою в домашніх умовах вийде нічим не гірше вишуканого ресторанного страви. Перед подачею, по бажанню, прикрасити свіжою зеленню або слайсами припущенной моркви.
Подавати можна як самостійну страву або з рисом.
- Курица или говядина- 500 грам
- Стебла селери - 3 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Волоський горіх - 100 грам
- Бульйон - 150 мілілітрів (овочевий або м'ясний)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Морква - 1 штука (по бажанню)
1. М'ясо (я вибрала курку) промити і просушити. Порізати на порційні шматочки і покласти в глибоку миску.
2. Готуємо маринад: соєвий соус, коньяк і муку змішати до однорідної маси і заправити курку. Потім посолити і поперчити за смаком. Залишити маринуватися хвилин 15-20.
3. Поки курка маринується, порізати селера і очистити волоські горіхи від шкаралупи.
4. У розігріте масло відправити часник і трохи обсмажити його. Коли часник почне золотитися, акуратно дістати його, він більше не знадобиться.
5. На сковороду відправити курку і обсмажити до готовності.
6. Курку дістати і на цій же сковороді обсмажити трохи горіхи.
7. В окрему ємність відправити бульйон, довести до кипіння і трохи проварити в ньому селера. Посолити за смаком.
8. Додати до селері курку і горіхи, потримати на вогні хвилин 5.
М'ясо з селерою в домашніх умовах вийде нічим не гірше вишуканого ресторанного страви. Перед подачею, по бажанню, прикрасити свіжою зеленню або слайсами припущенной моркви.
Подавати можна як самостійну страву або з рисом.