М'ясо з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз є унікальним овочем, який можна знайти в будь-який час року, вона смачна і корисна. Тут я розповім вам, як приготувати гарбуз із м'ясом. Будемо подавати її з тушкованими яловичими ребрами.
Хоч процес приготування страви і займає більше двох годин, він зовсім нескладний. Вам тільки потрібно підготувати продукти та відправити їх запікатися. Тим часом ви зможете, наприклад, приготувати десерт. Таким чином, у вас вийде відмінний обід або вечерю. Гарбуз з яловичими ребрами може бути гідна святкового столу, це смачно.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Короткі яловичі ребра - 600-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Консервовані томати - 200 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 200 мілілітрів
- Гарбуз - 1 штука (вагою близько 1, 5 кг)
- Петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Вино червоне сухе - 150 мілілітрів
Духовку дозволите на 190 градусів. У глибокому сотейнику розігрійте масло і обсмажте ребра за лічені хвилини 10, додавши сіль і перець за смаком. Дістаньте м'ясо і обсмажте в сотейнику подрібнені цибулю і часник до м'якості. Потім влийте вино, бульйон, помідори, поверніть м'ясо і доведіть все до кипіння.
Гарбуз вимийте, розріжте навпіл і дістаньте серцевину з насінням. Потім можна розрізати половинки на дольки.
М'ясо з соусом накрийте фольгою і відправте в духовку на 2 годину. А гарбуз можна запікати паралельно, окропивши маслом, посолити і поперчити. Гарбуз печеться близько 45 хвилин. Накривати фольгою її не потрібно.
Коли і гарбуз, і м'ясо будуть готові, подавайте їх до столу, присипавши свіжою петрушкою і полив соусом, який залишився при запіканні м'яса.