М'ясо з ананасом і сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цікаве і смачне поєднання солодкого ніжного ананаса і соковитого ароматного м'яса… хіба це не чудове блюдо для вашого святкового столу? А якщо зверху ще й запечений сир? буде смачно!
Досить простий, але цікавий рецепт, який розповість, як приготувати м'ясо з ананасами і сиром. З невеликого набору продуктів виходить відмінне святкове блюдо. Воно добре поєднується з будь-яким гарніром або з салатом зі свіжих овочів. Тому приготувати його можна і для вечері, а якщо виключити цибулю, то і для романтичної вечері.
- Свинина - 600-700 грам (м'якоть)
- Ананас консервований - 300 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави суміш - 1 Чайна ложка
М'якоть свинини нарізаємо поперек волокон шматочками товщиною не більше 1.5 см. Відбиваємо його, посипаємо сумішшю солі, перцю і ароматних трав. Я залишаю хвилин 20-30, нехай злегка промаринуется.
Деко або форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо шматочки м'яса. За бажанням можна змастити м'ясо невеликою кількістю сметани або майонезу. На кожен шматочок розкладаємо тонко нарізану цибулю.
Потім кружечки консервованого ананаса.
Поверх ананасів викладаємо сир, натертий на крупній тертці. Можна викласти гіркою, в духовці сир розплавиться і покриє весь шматочок м'яса. Наливаємо на деко півсклянки води.
Запікаємо в духовці при температурі 200-220 градусів до рум'яної скоринки хвилин 45.