М'ясо по-французьки з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва вже давно стало улюбленим у багатьох сім'ях і знайшло сотні варіантів приготування. Шанувальникам незвичайних поєднань пропоную простий рецепт м'яса по-французьки з ананасом під сирною скоринкою.
Якщо вам подобаються поєднання м'яса і фруктів, тоді обов'язково спробуйте приготувати м'ясо по-французьки з ананасом в домашніх умовах. При бажанні можна додати в блюдо також картопля, щоб зробити його більш ситним, а також не витрачати час на гарнір.
- Цибулина - 3-4 штук
- М'ясо - 500-600 грам
- Ананаси - 300 грам
- Сир - 200-300 грам
- Майонез - 1 За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Цибулини очистити і нарізати середніми півкільцями. Лука в цій страві має бути дійсно багато. Для тих, хто не дуже любить смак цибулі, можна запропонувати обсмажити його попередньо в невеликій кількості рослинного масла.
2. Дно дека або форми для запікання змастити олією. Викласти цибулю, закриваючи всю поверхню форми. При бажанні рецепт приготування м'яса по-французьки з ананасом можна змінити, чергуючи шари за смаком.
3. М'ясо, а даному випадку свинина, проте можна використовувати будь-яке м'ясо без кістки, вимити й обсушити паперовим рушником. Нарізати середніми шматочками.
4. Трохи відбити кожен шматочок, проте не роблячи м'ясо занадто тонким, щоб воно залишалося соковитим.
5. Викласти м'ясо на деко. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати улюблені спеції для м'яса, сушені трави або навіть трохи соусу.
6. Помилитися трішки майонезом або сметаною. Це класичний рецепт м'яса по-французьки з ананасом, однак при бажанні можна додати також картопля або інші овочі за смаком, наприклад.
7. Викласти кільця консервованого ананаса (можна при бажанні використовувати також свіжий) і рясно промазати майонезом.
8. Щедро засипати сиром, щоб утворилася апетитна скоринка, і відправити лист в розігріту духовку.
9. Мінімальний час приготування - близько 30 хвилин, а потім потрібно орієнтувати на колір скоринки. Як тільки верх стане золотистим, блюдо можна подавати до столу.