М'ясо в пиві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Досить незвичайний спосіб приготування м'яса, який відмінно підійде для смачного і ситної вечері на всю сім'ю. М'яса виходить дуже м'яким і соковитим, з легким хлібним ароматом.
Звичайно, останнім часом з'явилося досить багато різних варіантів приготування м'яса в пиві, але, повірте мені, цей рецепт приготування м'яса в пиві в духовці дійсно хороша річ. Поєднання пивного аромату, аромату трав і спецій справляють незабутнє враження, і, якщо ви справжній цінитель м'ясних страв, то ви, безсумнівно, залишитеся задоволені. До того ж ви одним махом приготуєте обід або вечерю на всю сім'ю і все це за допомогою абсолютно простого рецепту м'яса в пиві в духовці.
- М'ясо - 1 кілограм
- Пиво світле - 0, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Перець гострий - 0, 5 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень свіжа - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
М'ясо ретельно миємо під холодною водою і нарізаємо кубиками. Потім приступаємо до приготування маринаду. У форму заливаємо пиво, додаємо дрібно нарізаний часник, чебрець і сіль.
Викладаємо в маринад м'ясо.
Накриваємо форму харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 1 час.
Тим часом займемося овочами. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Гострий перець очищаємо від насіння, промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.
Зелень так само дрібно нарізаємо.
Коли м'ясо промаринується перекладаємо його на розігріту сковорідку і обсмажуємо 12-15 хвилин з усіх боків до золотистої скоринки.
Поки що перекладаємо м'ясо в інший посуд, а на сковороді обсмажуємо суміш із зелені, лука і гострого перцю.
Тепер м'ясо повертаємо на сковороду і заливаємо все залишилися від м'яса маринадом. Він повинен повністю накривати м'ясо, якщо знадобиться, додайте ще пива. Спробуйте на смак і при необхідності посоліть.
Тепер нам необхідно накрити сковорідку фольгою.
І поміщаємо її в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Коли страва приготується, виймаємо і пробуємо.