М'ясо в пиві по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Справжня чеська кухня з її незабутніми запахами: пиво, м'ясо, капуста, і все це пишність в одній страві. Відмінний вибір для справжніх любителів Чехії.
Це насправді класичний рецепт м'яса в пиві по-чеськи з усіма його нюансами і особливостями. Я б звичайно не радила включати це блюдо в число повсякденних, бо, всім відомо, що чеська кухня дуже жирна, але це настільки смачно, що варто того, щоб час від часу балувати себе. Отже, м'ясо та пиво, таке поєднання, дійсно могло народитися тільки в Чехії і вони не прогадали - свинина виходить неймовірно м'якою і ароматною. І, звичайно, ми легко зможемо приготувати м'ясо в пиві по-чеськи в домашніх умовах і приступимо негайно.
- Свинина з прошарком сала - 500 грам
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки(1 - в м'ясо, 1 - в"knedliki ", 1 - в капусту)
- Грудинка копчена - 300 грам(150 г. - в"knedliki ", 150 г. - в капусту)
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Пиво світле - 0, 5 L
- Сіль - - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка(0, 5 - в м'ясо, 0, 5 - в капусту)
- Оцет столовий - 2 Ст. Ложки
- Кмин - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Чорний хліб - 2 скибочки
- Вершкове масло - - За смаком
- Борошно - - За смаком
Для початку нам необхідно зварити картоплю.
Обрізаємо зі свинини сало і в сковороді або казані витоплюємо його, на отриманому жирі будемо готувати страву.
Виймаємо шматки сала з казана. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на отриманому жирі до прозорого стану.
М'ясо нарізаємо великими шматками, як це прийнято у чехів.
Кладемо м'ясо до цибулі і все разом обсмажуємо кілька хвилин, потім заливаємо водою, але так, щоб вода не покривала м'ясо повністю. Коли вода випарується на половину, додаємо сіль, цукор і чорний перець.
Тушкуємо м'ясо ще кілька хвилин і, коли рідина випарується ще на чверть, додаємо в казан світле пиво. Нам необхідно, щоб рідина майже повністю покривала м'ясо, але не піднімалася над ним.
Прикривши кришкою, залишаємо на повільному вогні на 20 хвилин. Потім вливаємо залишився пиво і чекаємо, поки воно випарується на половину, і тоді додаємо тертий на тертці чорний хліб. Прибираємо з вогню і залишаємо упревать під кришкою.
З попередньо звареного картоплі робимо бенкеті, додаємо в нього яйця і вершкове масло.
Додаємо в пюре борошно і робимо з нього м'яке тісто.
З тіста ми ліпимо овальні "кнедлики", кладемо їх в киплячу воду, не забуваємо посолити. Потім ми обсмажуємо на копченої грудинки цибулю і в цій же сковороді разом з цибулею і грудинкою прогреваем зварені "кнедлики" .
Капусту дрібно шаткуємо.
Обсмажуємо залишилася грудинку разом з цибулею.
Додаємо до грудинке і цибулі капусту, вливаємо півсклянки води і тушкуємо хвилин 15. Потім додаємо сіль, цукор, кмин, 2 столові ложки оцту і посипаємо борошном. Ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і ще 10 хвилин тушкуємо.
Тепер з'єднуємо всі 3 частини і страва готова! І не забудьте про мариновані огірочки! !!