М'ясний рулет в сирній оболонці
(покроковий рецепт з фото)
Цей м'ясний рулет - це і красива смачна закуска до святкового столу, і хороша заміна ковбасі на бутерброді в школу або на роботу. А приготувати його зовсім не так важко, як здається. Перевіримо? :)
Якщо вам захотілося здивувати гостей або рідних новим і смачним блюдом, вам допоможе саме цей рецепт. Він нескладний, ніяких рідкісних інгредієнтів для втілення в реальність не вимагає. Всі продукти доступні і практично завжди є в вашому холодильнику. Будемо готувати м'ясний рулет в сирній оболонці. Його можна подати як холодну закуску, а можна і як гаряче - з будь-яким гарніром або салатом. Приготуйте, спробуйте, а потім виберете, в якому вигляді він вам більше подобається. Як приготувати м'ясний рулет в сирній оболонці, я розповім в цьому рецепті. Приступаємо!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Зелень кропу, петрушки - 40 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
Для того щоб приготувати сирну оболонку для рулету, натираємо сир на дрібній тертці.
Змішуємо натертий сир з яйцями.
Деко застилає папером для випічки, виливаємо на неї сирно-яєчну масу. Розрівнюємо, формуємо прямокутник або квадрат товщиною 5-7 мм.
І відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15.
Тепер приготуємо масу для м'ясного рулету. Додаємо в м'ясний фарш подрібнену цибулю, можна подрібнити його блендером в кашку, а можна дрібно нарізати, додати сіль, перець, подрібнену зелень і часник. Добре перемішуємо фарш.
Якщо у вас сирний пласт запікся нерівномірно (наприклад, низ підрум'яниться більше ніж верх), можна перевернути пласт і викладати фарш рівним шаром на більш пропечений сторону.
Звертаємо в рулет.
Загортаємо його в фольгу, скрутивши краю останньої, як фантик цукерки. Відправляємо в духовку запікатися при 200 градусах хвилин на 40.
Виймаємо готовий рулет з духовки, звільняємо його з фольги і даємо трохи охолонути, а вже потім нарізаємо, якщо ви вирішили подати його як гаряче.