М'ясні котлети в сирній шубі
(покроковий рецепт з фото)
Звичайні котлети з м'ясного фаршу дуже легко "облагородити" . Подав их к столу в будний день, ви створите святкову атмосферу. Приготувати це блюдо дуже легко, переконайтеся самі!
Всім знайоме повсякденне блюдо - котлети, дуже легко перетворити в святковий. Не вірите? Я розповім вам, як приготувати м'ясні котлети в сирній шубці! . Процес дуже простий. Таким чином можна "освіжити", наприклад, вчорашні котлети. Готуємо!
- Фарш м'ясний - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Білий хліб - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
Білий хліб замочуємо у воді або молоці. Ріпчасту цибулю чистимо.
Віджимаємо хліб і подрібнюємо разом з цибулею. Їх можна пропустити через м'ясорубку, а можна цей процес довірити блендеру. Додаємо подрібнені цибулю і хліб до фаршу, солимо і перчимо до смаку.
Ретельно перемішуємо, а потім відбиваємо фарш. Відставимо масу в сторонку хвилин на 20.
Формуємо котлети, обвалюють їх у борошні або панірувальних сухарях.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і на середньому вогні обсмажуємо котлети.
Обсмажуємо до красивої рум'яної скоринки.
Перекладаємо котлети в форму для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15. Сир натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкими скибочками за розміром котлет.
Посипаємо практично готові котлети сиром.
І відправляємо назад в гарячу духовку хвилин на 5, щоб сир розплавився. Можна цей процес зробити і на плиті. Посипаємо котлети на сковороді сиром і накриваємо кришкою. Хвилини через 3 сир розплавиться.
Котлети в сирній шубі готові!