Рулет «Оселедець в шубі»
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець в шубі можна подати не просто шарами на тарілці, але і у вигляді рулету. Традиційному та улюбленому всіма страви ми додамо нову форму. Такий рулет відмінно будемо виглядати на новорічному столі.
Такого варіанту оселедця під шубою ви ще не пробували. Звичайно, смак залишається тим же, але подача більш, ніж оригінальна! Такий рулет можна подати як в якості холодної закуски, так і в якості салату. Особливо актуально буде виглядати рулет «Оселедець в шубі» на новорічному столі. Мій варіант з желатином дозволяє зробити рулет цільним, його легко буде різати і подавати невеликими шматками. Далі пропоную вам дізнатися, як приготувати рулет «Оселедець в шубі».
- Оселедець солоний - 1 штука
- Буряк варена - 1 штука
- Картопля варена - 2-3 штук (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 120 грам
- Морква - 1 штука
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі промийте та відваріть в шкірці до готовності.
Насамперед замочіть желатин в 100 мл теплої води. Залиште на 15 хвилин.
Тим часом картопля, морква і буряк натріть на крупній тертці.
Цибулину дрібно поріжте і обсмажте в невеликій кількості соняшникової олії.
Замочений желатин поставте на водяну баню і підігрівати, поки він повністю не розчиниться. Потім вилийте його до майонезу і перемішайте до однорідного стану.
У різних піалах змішайте з майонезом морква, картопля і буряк. Таким чином ви забезпечите рівномірне просочення кожного шару.
Оселедець очистіть і промийте, поріжте невеликими кубиками.
На робочу поверхню постеліть фольгу в два шари. Починайте формувати рулет-салат. Спочатку викладіть буряк в формі великого прямокутника. Зверху розподіліть морква, але зверху і знизу не доходите до країв кілька сантиметрів.
Наступний шар - картопля, його також викладайте в формі меншого прямокутника.
На завершення посередині покладіть кубики оселедця і смажену цибулю.
Акуратно з двох сторін подверніте краю фольги, щоб краю кожного шару з'єдналися. Щільно замотайте рулет фольгою. Якщо потрібно, зробіть ще один шар фольги, головне, щоб рулет тримав форму, поки ще не застиг. Надішліть рулет в холодильник мінімум на 3 годину, а краще на всю ніч.
Усе! Гарний, апетитний і незмінно смачний рулет «Оселедець під шубою» готовий! Подавайте його до столу під захоплені погляди гостей! Щасливого Нового року!