Рибні котлети в сирній шубі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати свою сім'ю незвичайними і дуже смачними рибними котлетами? Тоді мій рецепт вам точно стане в нагоді. Оригінальні, соковиті, з апетитною сирною скоринкою котлети ідеальні і для свята.
Рибні котлети завжди улюблені в нашій родині. Адже вони дуже смачні, корисні та поживні. Сьогодні я розповім вам, як приготувати рибні котлети в сирній шубі. Незвичайні котлети припадуть до смаку всій вашій родині. Готувати їх дуже просто, а оригінальна подача і сирна шубка робить котлети незабутніми.
- Хек - 3 штуки
- Хліб - 3 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Молоко - 1 Склянка
- Твердий сир - 300 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Підготуємо всі продукти для приготування рибних котлет в сирній шубці. Тушки хека попередньо розморозимо, чистий цибулю, часник і морква.
Потім викладаємо скибочки хліба в глибоку миску і заливаємо молоком.
У риби відрізаємо плавники, хвіст, филируем її і знімаємо шкіру. Можна використовувати вже готове рибне філе.
Морквину і часник натираємо на дрібній тертці, а ріпчаста цибуля нарізаємо дрібними шматочками.
Потім на рослинному маслі трохи обсмажити цибулю і моркву, нехай остигають.
Філе хека разом з віджатим хлібом подрібнюємо в м'ясорубці. Додаємо до нього яйце, сіль, цибулю з морквою, перець і часник.
Добре вимішуємо рибний фарш. Кілька разів відбиваємо весь фарш об дно миски і відправляємо на хвилин 10 в холодильник.
Змащуємо дно форми невеликою кількістю рослинного масла, формуємо котлети і теж змащуємо їх рослинною олією.
Відправляємо форму з рибними котлетами в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Потім викладаємо на кожну котлету тонкий шматочок сиру і знову відправляємо в духовку на 5-10 хвилин.
Готові рибні котлети в сирній шубі подаємо відразу після приготування. До них добре підходить будь-який гарнір і свіжі овочі.