Салат «Оселедець в новій шубі» (з яблуками)
(покроковий рецепт з фото)
Ніякої свято не обходиться без оселедця під шубою. Але і цей салат хочеться урізноманітнити. У новому варіанті виходить не менш смачно.
Цей салат для любителів наявності в складі фруктів. Я дуже люблю фрукти в салатах і тому він мені дуже подобається. Спробуйте і ви! А буряк, картопля і яйця підготуйте заздалегідь - відваріть і остудіть.
- Картопля - 2-3 штук (відварити в мундирі)
- Оселедець - 350 грам
- Яйце - 3-4 штук
- Яблуко - 2 штуки
- Буряк - 1 штук
- Майонез - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
Насамперед дрібно наріжте цибулю і замаринуйте його в оцті з водою. Залиште хвилин на 15. Потім рідину злийте.
На дно салатник натріть на крупній тертці картопля. Цей шар і всі наступні змастіть майонезом.
Потім викладіть шар нарізаної оселедця і маринована цибуля.
Натріть на тертці яйця. Відкладіть пару жовтків для прикраси салату.
Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Натріть на крупній тертці і викладіть наступним шаром.
Останнім шаром викладіть терту варену буряк. Змастіть салат майонезом і зверху для прикраси потріть залишені жовтки.
Дайте салату трохи постояти в холодильнику.
Смачного!
Смачного!