М'ясна лазанья з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви давно хотіли зробити лазанью вдома, ось вам хороший рецепт, як приготувати м'ясну лазанью з фаршем. Блюдо неймовірно смачне, соковите, ароматне і ситне. Можете навіть заморозити її залишки.
Тісто для лазаньї можна з легкістю придбати: в магазині продаються вже готові пласти. Зробити ж його самостійно зовсім не важко. Можете зробити його в комбайні або вручну, а розкачайте качалкою або спеціальною машинкою. Така м'ясна запіканка стане відмінним пригощанням, а також можете взяти її з собою в гості і розігріти.
- Борошно - 2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 1-3 Ст. Ложок
- Фарш яловичий - 1, 3-1, 4 кілограма
- Часник - 5 зубчиків
- Помідори - 3-4 штук
- Томатна паста - 170 грам
- Томатний соус - 680 грам
- Rikotta - 4 склянки
- Пармезан тертий - 1 Склянка
- Моцарелла - 400 грам
- Базилік свіжий - 3-4 штук
- Цукор - За смаком
1. У чашу комбайна просійте борошно, додайте 1 чайну ложку солі, оливкова олія, vbeyte яйця.
2. Змішайте всі вміст, потім влийте 1-3 столових ложки води і знову змішайте.
3. Сформуйте тісто в кого, розділіть його на 3 частини, накрийте тісто рушником або плівкою і залиште на 20 хвилин.
4. Фарш змішайте з сіллю і перцем, викладіть його в каструлю.
5. Надішліть фарш на вогонь, обсмажте до готовності. Після приготування злийте зайвий жир або промокніть паперовими серветками.
6. Наріжте дрібно 3-4 великі помідори, измельчитечасник.
7. Додайте помідори і часник до фаршу, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.
8. Додайте томатну пасту і третину томатного соусу, перемішайте і тушкуйте після закипання на слабкому вогні близько півгодини.
9. За смаком додайте сіль, перець і будь-які спеції.
10. Пропустіть кожен кульку через машинку для розкочування тіста, потім розріжте навпіл і знову пропустіть. У вас вийде 6 тонких довгих листа.
11. Змішайте половину тертого пармезану з рікоттою.
12. Що залишився соус розділіть на 2 частини, викладіть по половині кожної в форму для запікання.
13. Один лист локшини для лазаньї розріжте на 2 частини і покладіть поверх соусу, так само і для другої форми.
14. Половину начинки розділіть між 2 формами.
15. Додайте половину сирної начинки і ще в кожну форму по 2 столові ложки соусу.
16. Ще залишилося 4 листа локшини, розділи 2 навпіл і викладіть у форму. Розподіліть залишився м'ясний соус, сирну начинку і накрийте ще листами макаронів.
17. Змастіть залишилися соусом.
18. Посипте лазанью тертим сиром «Моцарелла», додайте свіжий подрібнений базилік.
19. Накрийте форму фольгою, запікайте при 180 градусах близько 1-1, 5 годин. Готову лазанью перед подачею на стіл остудіть протягом 10-15 хвилин.