Рецепт М'ясна лазанья з фаршем фото

М'ясна лазанья з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Лазанья

Якщо ви давно хотіли зробити лазанью вдома, ось вам хороший рецепт, як приготувати м'ясну лазанью з фаршем. Блюдо неймовірно смачне, соковите, ароматне і ситне. Можете навіть заморозити її залишки.

Тісто для лазаньї можна з легкістю придбати: в магазині продаються вже готові пласти. Зробити ж його самостійно зовсім не важко. Можете зробити його в комбайні або вручну, а розкачайте качалкою або спеціальною машинкою. Така м'ясна запіканка стане відмінним пригощанням, а також можете взяти її з собою в гості і розігріти.

  • Борошно - 2 склянки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вода - 1-3 Ст. Ложок
  • Фарш яловичий - 1, 3-1, 4 кілограма
  • Часник - 5 зубчиків
  • Помідори - 3-4 штук
  • Томатна паста - 170 грам
  • Томатний соус - 680 грам
  • Rikotta - 4 склянки
  • Пармезан тертий - 1 Склянка
  • Моцарелла - 400 грам
  • Базилік свіжий - 3-4 штук
  • Цукор - За смаком
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 1
1. У чашу комбайна просійте борошно, додайте 1 чайну ложку солі, оливкова олія, vbeyte яйця.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 2
2. Змішайте всі вміст, потім влийте 1-3 столових ложки води і знову змішайте.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 3
3. Сформуйте тісто в кого, розділіть його на 3 частини, накрийте тісто рушником або плівкою і залиште на 20 хвилин.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 4
4. Фарш змішайте з сіллю і перцем, викладіть його в каструлю.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 5
5. Надішліть фарш на вогонь, обсмажте до готовності. Після приготування злийте зайвий жир або промокніть паперовими серветками.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 6
6. Наріжте дрібно 3-4 великі помідори, измельчитечасник.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 7
7. Додайте помідори і часник до фаршу, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 8
8. Додайте томатну пасту і третину томатного соусу, перемішайте і тушкуйте після закипання на слабкому вогні близько півгодини.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 9
9. За смаком додайте сіль, перець і будь-які спеції.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 10
10. Пропустіть кожен кульку через машинку для розкочування тіста, потім розріжте навпіл і знову пропустіть. У вас вийде 6 тонких довгих листа.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 11
11. Змішайте половину тертого пармезану з рікоттою.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 12
12. Що залишився соус розділіть на 2 частини, викладіть по половині кожної в форму для запікання.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 13
13. Один лист локшини для лазаньї розріжте на 2 частини і покладіть поверх соусу, так само і для другої форми.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 14
14. Половину начинки розділіть між 2 формами.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 15
15. Додайте половину сирної начинки і ще в кожну форму по 2 столові ложки соусу.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 16
16. Ще залишилося 4 листа локшини, розділи 2 навпіл і викладіть у форму. Розподіліть залишився м'ясний соус, сирну начинку і накрийте ще листами макаронів.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 17
17. Змастіть залишилися соусом.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 18
18. Посипте лазанью тертим сиром «Моцарелла», додайте свіжий подрібнений базилік.
м'ясна лазанья з фаршем - фото крок 19
19. Накрийте форму фольгою, запікайте при 180 градусах близько 1-1, 5 годин. Готову лазанью перед подачею на стіл остудіть протягом 10-15 хвилин.

Схожі рецепти