Лящ з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Лящ - одна з моїх улюблених риб. А лящ з грибами, приготований в духовці - це просто межа мрій. Філе риби завжди виходить м'яким, а гриби надають своєрідний смаковий відтінок.
Лящ з грибами - страва смачна, дуже ситне, і подати його не соромно навіть на святковий обід або вечерю. Щоб його приготувати, вам буде потрібно близько 2 годин, але повірте, це того варто. Рецепт приготування ляща з грибами досить простий, так як блюдо готується з доступних продуктів, приготування яких нам зрозуміло підсвідомо. Але ось смак страви простим назвати складно: смак ніжної рибки з грибами, та ще й з лимонною кислинкою, точно не залишить вас байдужими.
- Лящ - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Печериці - 400 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - будь-За смаком
- Чорний перець - будь-За смаком
- Koriandr - будь-За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів (для запікання)
1. Рибу потрібно помити, почистити, видалити всі нутрощі. Знову помити і зробити невеликі надрізи збоку. Їх повинно вийти близько 20.
2. Потім потрібно взяти сіль, перець, коріандр і ретельно все змішати.
3. Коли всі спеції будуть змішані, беру ляща і добре його натираю цією сумішшю. Залишаю рибку на 40-60 хвилин, таким чином лящ зможе "промаринуватися" .
4. Відкладаю ляща в сторону і починаю займатися цибулею. Luk čiŝu, мою, нарізаю на дрібні кубики і обсмажую на олії. Обсмажувати потрібно до золотистого кольору.
5. Потім приступаю до печериць. Промиваю під проточною водою, нарізаю їх уздовж, обсмажую. Як і цибулю, печериці повинні придбати золотистий відтінок.
6. Як тільки гриби будуть обжаріни, змішуємо їх з цибулею. Готову начинку перекладаємо в черевце ляща.
7. Щоб начинка не випадала з рибки, розріз потрібно закріпити зубочистками.
8. Потім я зазвичай беру лимон, ріжу його півкільцями і дві часточки кладу лящеві за зябра. Лимон страви надає легку кислинку, яка тільки покращує смак риби.
9. Тепер залишилося тільки загорнути хвіст ляща в шматочок фольги, щоб під час запікання він не згорів.
10. Все готово для запікання. На заздалегідь розігрітий лист, який змазаний олією, перекладаю ляща і ставлю в духовку. Запікати потрібно близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. По закінченню 30 хвилин потрібно рибку змастити майонезом і залишити запікатися ще на 10 хвилин.
11. Як тільки 40 хвилин пройдуть, вибираю ляща і в розрізи, які зробила на початку приготування, вставляю половинки лимона. Залишаю блюдо ще на 5 хвилин в духовці і тільки потім подаю до столу.