Фарширований лящ
(покроковий рецепт з фото)
Фарширований лящ можна приготувати в сковороді, на грилі або в духовці. Це - смачне і просте в приготуванні блюдо. Фарширувати нашу рибку ми будемо овочами.
Ляща можна фарширувати не тільки овочами. Зваріть рис з родзинками, кускус, зробіть заправку з тушкованих овочів. Фантазуйте! А поки дивіться, як приготувати фаршированого ляща.
- Лящ - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Солодкий болгарський перець - 0, 5 штуки
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Сіль, білий перець - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
- Зелень - За смаком
- Часник - 3 зубчики
Рибку спершу необхідно підготувати до фарширування. Для цього її очищаємо як зовні, так і всередині. Промиваємо як слідуємо. Натираємо з усіх боків (в тому числі і всередині) перцем. І отставляем поки ненадовго. А поки займемося овочами. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на середнього розміру тертці. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо і з болгарським перцем. Зелень промиваємо і подрібнюємо. Овочі з зеленню перекладемо в ємність, посолимо, додамо трохи перчика. Все заправялем майонезом. Це буде начинка для ляща. Фаршуруем цією масою рибку, розріз на Брушко обов'язково зашиваємо, щоб в процесі запікання начинка залишилася всередині. Часник пропустимо через прес, натремо їм рибку зовні. Так само зовні зробимо кілька надрізів.
Тепер підготовленого ляща викладаємо на фольгу. Щільно загортаємо в неї рибку. Ставимо страву в духовку, і в 180 градусах випікаємо протягом 30 хвилин.
Як тільки час вийде, дістаємо рибку, розгортаємо фольгу, а в надрізи вставляємо часточки лимона. Знову прибираємо ляща в духовку, щоб запікся до золотистої скоринки.