Рецепт Лящ копчений фото

Лящ копчений
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Риба та морепродукти, Лящ
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю
Страви копчені

Якщо у вас є в будинку коптильня, то цей рецепт підійде для вас. Лящ копчений в домашніх умовах виходить дуже смачний і ароматний.

Такий смачний лящ копчений виходить шляхом кропіткої роботи. Відразу рибу потрібно засолити, залишивши її на 3-4 дня, після цього її потрібно підсушити кілька днів і відправити в коптильню. Коптити рибу можна двома способами - гарячим або холодним. Який краще - вибирати вам.

  • Лящ - 6 штук (кількість риби вибирайте самі)
  • Сіль - За смаком
лящ копчений - фото крок 1
1. Лящ - дуже смачна риба, яку можна приготувати різними способами. Дуже смачний виходить лящ копчений в домашніх умовах (за уязика, якщо у вас є коптильня). Отже, рибу потрібно помити і почистити.
лящ копчений - фото крок 2
2. Рибу потрібно акуратно розпластати. Для цього зробіть надріз на череві, витягніть нутрощі, почистіть тушку і "розгорніть" рибу черевом догори.
лящ копчений - фото крок 3
3. Тепер ляща потрібно посолити за смаком і скласти в одну ємність. Я зазвичай для цього беру глибокий таз і розміщую туди тушки. Натирати рибу потрібно всередині і зовні (по cheshue). Ми залишаємо в ємності рибу на 3 дня. Через цей час дістаньте рибу, вставте в черево паличку-фіксатор довжиною 5-7 сантиметрів і підвісьте рибу гаком за око. Закрийте з усіх боків марлею і залиште ще на пару днів в такому стані.
лящ копчений - фото крок 4
4. Після цього рибу можна відправляти в коптильню. Коптити ляща можна гарячим або холодним способом. Я коптила гарячим способом і у мня на цей процес пішло 4 годину. Для копчення краще всього використовувати дрова вільхи, вишні або яблуні.
лящ копчений - фото крок 5
5. Ось такий гарний лящ копчений в домашніх умовах у нас вийшов. Всім раджу спробувати!

Схожі рецепти