Лящ копчений
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є в будинку коптильня, то цей рецепт підійде для вас. Лящ копчений в домашніх умовах виходить дуже смачний і ароматний.
Такий смачний лящ копчений виходить шляхом кропіткої роботи. Відразу рибу потрібно засолити, залишивши її на 3-4 дня, після цього її потрібно підсушити кілька днів і відправити в коптильню. Коптити рибу можна двома способами - гарячим або холодним. Який краще - вибирати вам.
- Лящ - 6 штук (кількість риби вибирайте самі)
- Сіль - За смаком
1. Лящ - дуже смачна риба, яку можна приготувати різними способами. Дуже смачний виходить лящ копчений в домашніх умовах (за уязика, якщо у вас є коптильня). Отже, рибу потрібно помити і почистити.
2. Рибу потрібно акуратно розпластати. Для цього зробіть надріз на череві, витягніть нутрощі, почистіть тушку і "розгорніть" рибу черевом догори.
3. Тепер ляща потрібно посолити за смаком і скласти в одну ємність. Я зазвичай для цього беру глибокий таз і розміщую туди тушки. Натирати рибу потрібно всередині і зовні (по cheshue). Ми залишаємо в ємності рибу на 3 дня. Через цей час дістаньте рибу, вставте в черево паличку-фіксатор довжиною 5-7 сантиметрів і підвісьте рибу гаком за око. Закрийте з усіх боків марлею і залиште ще на пару днів в такому стані.
4. Після цього рибу можна відправляти в коптильню. Коптити ляща можна гарячим або холодним способом. Я коптила гарячим способом і у мня на цей процес пішло 4 годину. Для копчення краще всього використовувати дрова вільхи, вишні або яблуні.
5. Ось такий гарний лящ копчений в домашніх умовах у нас вийшов. Всім раджу спробувати!