Рецепт Копчений лящ фото

Копчений лящ
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Лящ
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На природу
Страви цілком

Якщо ви хочете здивувати друзів, то запросіть їх за місто для того, щоб пригостити копченим лящем власного приготування. Ароматний, з темно-бронзовим відливом, він нікого не залишить байдужим.

Цей рецепт копченого ляща зможуть використовувати, насамперед, вони, хто має коптильню. При підготовці ляща його слід гарненько випатрати, видалити зябра і почистити лузгу. Потім ретельно помивши (особливо черевця) і просушити, необхідно переходити до засолюванні. Для багаття під коптильню беруться товсті гілки, молоді деревця. Краще якщо це буде вільха. Чудово підходить черемха і гілки яблуні. Звичайно, треба звертати увагу на безпеку і розводити вогонь на відкритих площах. Після дотримання всіх технологічних моментів ви будете винагороджені дивовижно смачним копченим лящем.

  • Лещь - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Кріп - 400 грам
копчений лящ - фото крок 1
1. Виберіть великого ляща. Потім його попатраєте і гарненько промийте. Обсушити, промокнув рушником. Натріть кожну рибину крупною сіллю всередині і зовні. Залиште в підходящої посуді на всю ніч. Потім вранці наступного дня ляща треба добре вимочити, змінюючи 4 рази холодну воду кожні 4 годину. Ретельно прополощіть від солі кожну рибину.
копчений лящ - фото крок 2
2. Кріп вимийте і просушіть. Часник очистіть і пропустіть через прес, змішайте з подрібненим кропом. Нашпигуйте ляща часниково-укропной сумішшю. Викладіть підготовленого ляща на решітки коптильні, закрийте її.
копчений лящ - фото крок 3
3. Під коптильнею розкладіть вогонь з вільхи, яблуні, черемхи. Підтримуйте вогонь протягом півтори години. Після цього акуратно зніміть кришку і визначте ступінь готовності риби. Коли лящ прокоптився, то він має темно-бронзово-золотистий насичений колір. Пробуйте на здоров'я. Смачного.

Схожі рецепти