Копчений лящ
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати друзів, то запросіть їх за місто для того, щоб пригостити копченим лящем власного приготування. Ароматний, з темно-бронзовим відливом, він нікого не залишить байдужим.
Цей рецепт копченого ляща зможуть використовувати, насамперед, вони, хто має коптильню. При підготовці ляща його слід гарненько випатрати, видалити зябра і почистити лузгу. Потім ретельно помивши (особливо черевця) і просушити, необхідно переходити до засолюванні. Для багаття під коптильню беруться товсті гілки, молоді деревця. Краще якщо це буде вільха. Чудово підходить черемха і гілки яблуні. Звичайно, треба звертати увагу на безпеку і розводити вогонь на відкритих площах. Після дотримання всіх технологічних моментів ви будете винагороджені дивовижно смачним копченим лящем.
- Лещь - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком
- Кріп - 400 грам
1. Виберіть великого ляща. Потім його попатраєте і гарненько промийте. Обсушити, промокнув рушником. Натріть кожну рибину крупною сіллю всередині і зовні. Залиште в підходящої посуді на всю ніч. Потім вранці наступного дня ляща треба добре вимочити, змінюючи 4 рази холодну воду кожні 4 годину. Ретельно прополощіть від солі кожну рибину.
2. Кріп вимийте і просушіть. Часник очистіть і пропустіть через прес, змішайте з подрібненим кропом. Нашпигуйте ляща часниково-укропной сумішшю. Викладіть підготовленого ляща на решітки коптильні, закрийте її.
3. Під коптильнею розкладіть вогонь з вільхи, яблуні, черемхи. Підтримуйте вогонь протягом півтори години. Після цього акуратно зніміть кришку і визначте ступінь готовності риби. Коли лящ прокоптився, то він має темно-бронзово-золотистий насичений колір. Пробуйте на здоров'я. Смачного.