Лоренскій пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Існує таке блюдо як "лоренскій пиріг" . Його люблять майже всі. Це щось середнє між піцою та пирогом. Пиріг досить соковитий, найчастіше м'ясний.
Замісити тісто і охолодити. Цибуля, кабачки і заздалегідь приготоване куряче м'ясо обсмажте в сковороді. Розкачайте тісто, викладіть начинку. Випікайте пиріг у духовці.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Разризлітель - 1 Чайна ложка
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кабачки - 2 штуки
- Яйце - 3 штуки
- Куряче м'ясо готове - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
У миску вбийте яйце. Додайте масло вершкове (кімнатної температури), швидко збийте.
Просійте борошно, розпушувач. Замісити швидко тісто. Влийте трохи води. Додайте солі і швидко замісіть тісто. Тісто покладіть в пакет і відправте в холодильник на 1 час.
У нас вийде ось таке тісто. Кладемо його в пакет і залишаємо в холодильнику на 1 час.
Лук наріжте півкільцями і обсмажте на олії.
До обсмаженої цибулі додаємо кабачки, нарізані на ваш розсуд. Смажимо все разом.
До овочів додаємо попередньо приготоване куряче м'ясо. Я його запікала, але можна взяти і відварне.
Тісто тонко розкачати. Я накрила тісто харчовою плівкою і катала його під нею (скалка поверх плівки). Тісто розгорнулося тонко і не липнуло до качалці. Після пласт тесту перенесіть в форму. Сформуйте бортики.
Викладіть остигнула начинку на тісто. Розподіліть. Збийте яйце. Залийте пиріг зверху яйцем. Злегка посипте спеціями. Розігрійте духовку до 180 градусів, і запікайте пиріг до готовності.
Подайте до столу, злегка остудити.