Млинцевий пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати млинцевий пиріг з куркою і грибами, звичайно, досить морочлівий і забирає деякий час, але результат однозначно того варте. Блюдо виходить просто неймовірно смачним!
Для приготування млинцевого пирога можна використовувати абсолютно будь-яку начинку: чисто овочеву або тільки м'ясну. Мій варіант з куркою і грибами класичний, тому я раджу спробувати його хоч раз. Для начинки я використовую невелику курячу грудку і стегно, так начинка виходить соковитіше. А ще не забудьте вилити в начинку з сковороди жир, в якому смажилися і курка, і гриби, і цибулю.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 5 штук(3 шт - в тісто, 2 шт - в заливку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний - За смаком (мелений)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 200 грам
- Курка - 400 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Чебрець - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Почнемо з приготування млинців. Яйця збийте віночком з дрібкою солі.
Потім додайте трохи молока і розмішайте. Всипте всю муку і гарненько розмішайте, повинна вийти дуже густа в'язка маса.
Тепер потроху підливайте молоко і гарненько розмішуйте ручним віночком або міксером, щоб вийшла необхідна вам консистенція тесту. Можливо, молока знадобиться трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті. Все залежить від розміру яєць і якості борошна. Тісто має вийти, як густий кефір, але дуже в'язким. Коли тісто буде готове, влийте 1-2 ст. Ложки рослинної олії і ще раз добре перемішайте. Завдяки такому простому прийому млинці не будуть приставати до сковороди і її можна буде не змащувати. Якщо є час, то дайте тісту постояти хвилин 30-40, від цього ваші млинці тільки виграють.
Гарненько розігрійте сковороду і вилийте в неї невелика кількість тесту. Я використовую спеціальний черпачок від мультиварки - це ідеальне кількість тіста для моєї сковороди. Смажте млинці по хвилині з кожної сторони.
Млинці готові! Вони вийшли дуже красивими і дуже смачними, але далі будуть ще смачніше!
Якщо використовуєте тільки курячу грудку, то просто поріжте її на шматочки. Якщо ж, як я, використовуєте і м'ясо на кістці, то відокремте його від кістки, а потім поріжте на шматочки. Обсмажуйте курочку до готовності на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла. Солити можна зараз, але краще всю начинку посолити разом трохи пізніше. Готову грудку перекладіть в тарілку.
У сковороді, де тільки що смажили курку, обсмажте до готовності порізані на шматочки печериці, потім перекладіть їх до м'яса.
У тій же сковороді обсмажте до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю.
Змішайте разом обсмажені курку, гриби і цибулю, додайте сіль (якщо ви не солили раніше), перець, порізаний зубчик часнику, можна додати паприку або інші спеції.
Пропустіть масу через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні. Повинна вийти маса, нагадує паштет.
Блін викладіть на робочу поверхню. Зверху покладіть 1 ст. Ложку начинки.
Загорніть млинець в рулетик. Аналогічно сформуйте ще приблизно 7 рулетка. Кількість рулетів залежить від розміру виший форми.
Жароміцних форму для запікання змастіть вершковим маслом. Застелите дно форми млинцем, а потім стінки обкласти по колу млинцями, створюючи нахлест. Бічні млинці свесьте за бортики форми.
В середину форми викладіть налисники з начинкою. Ось перший шар.
А ось другий шар.
Накрийте все звисаючими краями млинців.
Підготуйте заливку. 2 Збийте яйця з 2 ст. Ложками сметани і дрібкою солі.
Залийте отриманою сумішшю заготовку з млинців і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15 хвилин (або поки не схопиться заливка).
Млинцевий пиріг готовий. Подивіться, яким апетитним він вийшов!
Акуратно вийміть пиріг з форми і перекладіть на тарілку.
А ось таким пиріг вийшов в розрізі. Їжте його з задоволенням!