Млинцевий пиріг з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Такий млинцевий пиріг з грибами можна подати і на святковий стіл, і для вечірньої трапези. Особливо будуть раді ті, хто не їсть цибулю і майонез. У мене є такі друзі, і доводиться підлаштовуватися.
Пропоную варіант, як приготувати млинцевий пиріг з грибами. Подати його можна навіть на святковий стіл! дуже ситний, всім подобається. А готується легко і приємно. Так що обов'язково спробуйте!
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 40-50 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Гриби - 150-200 грам (я брала шампіньйони)
- Плавлений сир - 3 штуки
- Крем - 200 грам
- Зелень - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У миску вбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, розпушувач (сода гашене або розпушувач).
Збиваємо все до пишної піни. Вливаємо молоко.
Вливаємо воду, гарненько розмішуємо. Просіваємо борошно і замішуємо тісто для млинцевого пирога з грибами.
В останню чергу вводимо в тісто рослинне масло (близько 2-3 ст. Л.).
Тесту даємо постояти 15 хвилин. Воно поліпшить свої якості, млинці будуть смачніше і краще відійдуть від сковорідки.
Поки тісто чекає, нарізаємо гриби. Смажимо їх просто на олії до готовності. Додати сіль.
Поки тісто чекає, нарізаємо гриби. Смажимо їх просто на олії до готовності. Додати сіль.
На великій тертці натираємо підморожене плавлений сирок.
До сирку додаємо сметану і подрібнену зелень. Консистенція маси повинна бути, як густа сметана, може - трохи рідині.
З постійних тесту обсмажуємо млинці з двох сторін. У мене вийшло 11 млинців.
На підготовлену тарілку кладемо перший млинець. Сирну масу перемішуємо, 2-3 ст. Ложки маси кладемо на млинець і розмазує.
Пару ложок обсмажених грибів (без масла) кладемо на начинку.
Накриваємо новим млинцем, і так - поки не зберемо весь млинцевий пиріг з грибами.
Готовий млинцевий пиріг з грибами можна прикрасити сметаною довільно. Посипте зеленню. Дати охолонути. Подавайте до столу охолодженим. Смачного!