Млинцевий торт з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Весна - пора млинців і Масниці. Сьогодні я вирішила приготувати смачний млинцевий торт з грибами. Готується це блюдо досить просто. Правда, з приготуванням самих млинців варто трохи повозитися.
Такий солоний тортик вважається вегетаріанським, оскільки не містить нічого м'ясного. Однак ми будемо все-таки додавати сметану і сир, так що вірніше буде назвати таке блюдо лактовегетаріанскім. Грибочки підійдуть будь-які - печериці, гливи, сироїжки тощо. Я використовувала гриби, які були в морозилці з осені.
- Молоко - 1 літр
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 300 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Гриби - 600 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Оливки - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
Наливаємо молоко в каструлю, ставимо його на тихий вогонь. У тепле молоко вбиваємо яйця. Додаємо цукор і щіпку солі. Потім кладемо борошно, соду (на кінчику ножа) і трохи рослинного масла. Суміш збиваємо.
На розпеченій сковороді, змащеній маслом або салом, смажимо наші млинці. Перевертаємо, щоб кожен присмажився з двох сторін.
Готові млинці викладаємо на тарілку. Нехай трохи охолонуть, поки ми будемо готувати начинку.
Розморожуємо гриби, відправляємо їх обсмажувати на сковорідку, змащену маслом. Коли грибочки зарумянятся, додаємо в сковороду нарізану кубиками цибулю.
Потім кладемо в грибну масу сметану. Тушкуємо приблизно 15 хвилин.
Викладаємо в глибоку миску готові гриби. Натираємо і додаємо сир, все перемішуємо. Начинка готова.
Формуємо торт. На дно плоскої посуду кладемо млинець. На ньому рівномірно розподіляємо начинку. І так шар за шаром. Зверху кладемо останній млинець без начинки.
Торт прикрашаємо зеленню і маслинами. Смачного!