Дріжджовий пиріг з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви узнатете як приготувати дріжджовий пиріг з куркою і картоплею. Дріжджове тісто в даному випадку готується дуже просто, це варіант для тих, хто хоче заощадити свій час і сили.
Якщо ви хочете зробити пиріг соковитим, то в начинку можна додати столову ложку сметани або майонезу. За бажанням в начинку можна додати кілька столових ложок натертого сиру.
Якщо у верхньому шарі тесту виделкою проколоти кілька отворів, то скоринка стане хрусткою, а начинка не такий соковитою.
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 5 склянок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Куряче філе - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Чорний перець - За смаком
Для початку займіться приготуванням тесту. Чотири склянки борошна змішайте у великій мисці з сухими дріжджами. Підігрійте молоко і поступово влийте його до сухих інгредієнтів. Все перемішайте і додайте ще склянку борошна. Тісто закрутіть в целофановий пакет і покладіть в холодильник. Через дві години воно буде готове.
Поки тісто охолоджується, займіться начинкою. Куряче філе дрібно наріжте, цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Картопля очистіть і потріть на крупній тертці. Всі ці продукти потрібно обсмажити на сковороді з рослинним маслом, поперчити за смаком. Потрібно, щоб курка добре присмажився.
Форму, в якій буде випікатися пиріг, змастіть рослинною олією. Тепер на дно форми потрібно викласти половину тіста рівномірним шаром. Я розтягую тісто руками. Потім в форму викладіть начинку, а другою частиною тіста накрийте її. За бажанням верхню частину можна прикрасити шматочками тіста.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 200 градусів. Час приготування становить близько 40 хвилин. Коли ви побачите золотисту скориночку на пирозі - його можна відключати. Подавати пиріг можна і гарячим, і холодним.