Рецепт Дріжджовий пиріг з куркою і грибами фото

Дріжджовий пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Дріжджове тісто , Гриби , Печериці
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гриби для цього пирога підійдуть будь-які. В даному рецепті - це печериці. Готується пиріг ще швидше, якщо у вас є готове дріжджове тісто. Крім цього, начинкою можуть служити улюблені продукти.

Опис приготування:

Дивіться, як приготувати дріжджовий пиріг з куркою і грибами. Така випічка може стати традиційною стравою у вашій родині. Готується пиріг не більше години (при наявності готового тіста), а начинкою для нього можуть стати будь-які продукти на ваш смак.

  • Дріжджове тісто - 1 кілограм
  • Куряче філе - 500 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Кріп - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 1
1. Насамперед нам потрібно замаринувати курку. Для цього нарізаємо філе на частини, додаємо оливкову олію, дрібно нарубані часник і кріп. Також додаємо сіль і спеції за смаком.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 2
2. Поки маринується куряче філе, шаткуємо гриби (я взяла печериці) і цибулю. Обсмажуємо на олії до готовності на середньому вогні.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 3
3. Також обсмажуємо куряче філе до готовності і з'єднуємо його з грибами.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 4
4. Тепер беремо дріжджове тісто і розгортаємо перший шар з двох. Товщина тесту повинна бути приблизно 1 сантиметр. Якщо у вас немає готового тіста, можете його зробити самі: розведіть у теплій воді (1, 5 склянки) 1, 5 чайні ложки сухих дріжджів, додайте 1 яйце і борошно (скільки візьме). Залиште в теплому місці, поки тісто не підійде в 2-3 рази.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 5
5. Тепер змастіть поверхню дека оливковою олією і викладайте нашу начинку. Можна викласти відразу курку, а потім гриби, а можна з'єднати і викласти все разом.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 6
6. Закриваємо другим розкатаним шаром тіста і добре з'єднуємо краю.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 7
7. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Потім даємо пирогу охолонути, а вже після його можна нарізати.
дріжджовий пиріг з куркою і грибами - фото крок 8
8. Якщо у вас є можливість приготувати лісові гриби, це стане родзинкою пирога, і він вийде ще смачніше. Начинити пиріг можна улюбленими продуктами: сиром, грибами, м'ясом (фаршем), овочами і навіть рибою.

Схожі рецепти