Дріжджовий пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Гриби для цього пирога підійдуть будь-які. В даному рецепті - це печериці. Готується пиріг ще швидше, якщо у вас є готове дріжджове тісто. Крім цього, начинкою можуть служити улюблені продукти.
Дивіться, як приготувати дріжджовий пиріг з куркою і грибами. Така випічка може стати традиційною стравою у вашій родині. Готується пиріг не більше години (при наявності готового тіста), а начинкою для нього можуть стати будь-які продукти на ваш смак.
- Дріжджове тісто - 1 кілограм
- Куряче філе - 500 грам
- Гриби - 300 грам
- Цибуля - 1 штук
- Кріп - За смаком
- Часник - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Насамперед нам потрібно замаринувати курку. Для цього нарізаємо філе на частини, додаємо оливкову олію, дрібно нарубані часник і кріп. Також додаємо сіль і спеції за смаком.
2. Поки маринується куряче філе, шаткуємо гриби (я взяла печериці) і цибулю. Обсмажуємо на олії до готовності на середньому вогні.
3. Також обсмажуємо куряче філе до готовності і з'єднуємо його з грибами.
4. Тепер беремо дріжджове тісто і розгортаємо перший шар з двох. Товщина тесту повинна бути приблизно 1 сантиметр. Якщо у вас немає готового тіста, можете його зробити самі: розведіть у теплій воді (1, 5 склянки) 1, 5 чайні ложки сухих дріжджів, додайте 1 яйце і борошно (скільки візьме). Залиште в теплому місці, поки тісто не підійде в 2-3 рази.
5. Тепер змастіть поверхню дека оливковою олією і викладайте нашу начинку. Можна викласти відразу курку, а потім гриби, а можна з'єднати і викласти все разом.
6. Закриваємо другим розкатаним шаром тіста і добре з'єднуємо краю.
7. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Потім даємо пирогу охолонути, а вже після його можна нарізати.
8. Якщо у вас є можливість приготувати лісові гриби, це стане родзинкою пирога, і він вийде ще смачніше. Начинити пиріг можна улюбленими продуктами: сиром, грибами, м'ясом (фаршем), овочами і навіть рибою.