Дріжджовий пиріг з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Стандартне меню на кожен день складно уявити без випічки. Свіжий і пишний пиріг порадує будь-якого близької людини. Але постає питання про вибір відповідного рецепта. Мій варіант сподобається багатьом.
Пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати дріжджовий пиріг з м'ясом і картоплею. Просте і знайоме всім блюдо прикрасить будь-який обід або вечерю. Начинка на ваш смак, але класичне поєднання свинини з картоплею ідеально підійшла до цього виду тесту. Підійде для великої компанії.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Свинина м'якоть - 300 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Картопля - 7 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайна ложки в тісто, 0, 5 чайної ложки в начинку)
- Рослинна олія - 3 чайних ложки(1 чайна ложка в тісто, 2 чайні ложки для змазування)
- Спеції до м'яса - За смаком
Зробіть опару. У теплу молоко додайте сіль, цукор, обидва види масла.
Всипте дріжджі і ложку борошна. Перемішайте. Залиште опару на 3 хвилини.
Потім всипте борошно. Замішайте еластичне тісто. Залиште його при кімнатній температурі на 1-1, 5 годину.
М'ясо дрібно наріжте. Додайте до нього нарізану цибулю, спеції і сіль.
Форму для випічки змастіть маслом. Більшу частину тіста розкачайте. Покладіть на дно форми, зробивши бортики. Зверху викладіть нарізану і очищену картоплю. Підсолити його.
Викладіть м'ясо з цибулею. Закрийте все рештою тестом. Посередині зробіть дірку. Збийте жовток з молоком. Покрийте сумішшю тісто.
Запікайте пиріг при 180 градусах протягом 45-50 хвилин. Смачного!