Дріжджовий пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще аромату домашньої випічки? Пропоную наповнити кухню запахами і приготувати смачний дріжджовий пиріг з м'ясом в домашніх умовах.
Цей класичний рецепт дріжджового пирога з м'ясом при бажанні можна доповнити також невеликою кількістю картоплі або іншими овочами - помідором, наприклад. Також в начинку можна додати різноманітні спеції, свіжу або сушену зелень.
- Борошно - 350-400 грам
- Яловичина - 350-400 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 10 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2-3 чайних ложок
- Бульйон - 50 мілілітрів (можна замінити водою)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування дріжджового пирога з м'ясом почнемо з опари. У глибоку миску засипати дріжджі, цукор, трохи солі і 2-3 ложки просіяного борошна. Перемішати і додати злегка тепле молоко. Важливо не перегріти молоко, щоб дріжджі почали "працювати" . Отриману масу залишити в теплому місці на 15-20 хвилин.
2. Цей час можна використовувати для підготовки інших інгредієнтів для тіста. Борошно, що залишилося необхідно також просіяти, а яйце збити. Додати яйце, рослинне масло і трохи борошна в опару і почати замішувати тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Накрити тісто рушником і залишити на 40-45 хвилин в теплому місці.
3. Тепер можна приступати до начинки. М'ясо вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. При бажанні можна просто нарізати невеликими шматочками. Цибулину очистити і подрібнити, часник пропустити через прес. З'єднати всі інгредієнти начинки, посолити і поперчити за смаком і ретельно перемішати. Щоб дріжджовий пиріг з м'ясом в домашніх умовах був соковитим в начинку можна додати трохи бульйону або кип'яченої води.
4. Коли тісто збільшилося в об'ємі його необхідно розділити на 2 частини. Велику використовувати в якості основи, а менша буде "кришечкою" . Начинку попередньо добре б трохи прожарити, щоб пиріг як слід пропікся всередині.
5. Форму змастити маслом або застелити папером для випічки. Викласти більшу частину тесту і розрівняти, формуючи високі бортики. Викласти на тісто начинку і розподілити по всій поверхні.
6. Другим шматочком тесту накрити начинку і ретельно защипами краю, щоб пиріг не розкрився в процесі випічки. Також можна зробити невеликі отвори для виходу пари. На даному етапі приготування пиріг потрібно залишити на 10-15 хвилин, а за цей час якраз розігріти духовку.
7. При температурі 180-190 градусів випікається пиріг близько 40 хвилин. Коли він готовий, верх можна змастити невеликою кількістю вершкового масла, щоб він був м'якше і красиво блищав. Пирога треба дати трохи охолонути в формі, а потім подавати до столу.