Рецепт Локшина домашня фото

Локшина домашня
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Локшина , Яєчна локшина
Вегетаріанське харчування
На обід , Для дітей
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 45 хв.

Простий рецепт приготування локшини в домашніх умовах. Домашня локшина куди смачніше покупної - стримався!

Опис приготування:

Приготувати домашню яєчну локшину - абсолютно не складно. Локшину (в російській кухні) або галушки (в українській) приготувати не складніше, ніж звичайне тісто для якого-небудь пирога. Відварену домашню яєчну локшину можна подавати як гарнір до будь-яких страв, а також додавати в гарячі супи.

  • Яйце - 10 штук
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Сіль - 5 чайних ложок
  • Борошно - 1 Склянка (плюс 1-2 ст.Л. Для розкочування)
локшина домашня - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти: відділимо яєчні білки від жовтків. Білки вам не знадобляться - в цьому рецепті використовуються тільки жовтки.
локшина домашня - фото крок 2
Розчиняємо сіль у воді.
локшина домашня - фото крок 3
Туди ж додаємо жовтки.
локшина домашня - фото крок 4
Перемішуємо.
локшина домашня - фото крок 5
Просіваємо борошно в глибоку миску, робимо в ній поглиблення, наливаємо туди яєчну суміш.
локшина домашня - фото крок 6
Використовуючи вилку, ретельно перемішуємо борошно і яєчну суміш, перетворюючи масу в м'яке тісто.
локшина домашня - фото крок 7
На присипаної борошном робочій поверхні месім тісто до тих пір, поки воно не стане досить пружним.
локшина домашня - фото крок 8
Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку, залишаємо осторонь на 20 хвилин.
локшина домашня - фото крок 9
Через 20 хвилин починаємо безпосередньо до приготування локшини. Починаємо розгортати наше тісто.
локшина домашня - фото крок 10
Продовжуємо розгортати - розкачати потрібно досить тонко.
локшина домашня - фото крок 11
Розкачуємо ще, НЕ лінуємося!
локшина домашня - фото крок 12
Зрештою тісто має бути такої товщини, що, як то кажуть, крізь нього можна було б читати.
локшина домашня - фото крок 13
Даємо тісту трохи полежати. Потім звертаємо краї тіста до центру - як на фото. Спершу один край…
локшина домашня - фото крок 14
…а потім і другий. Виходить ось такий згорнутий аркуш тесту.
локшина домашня - фото крок 15
За допомогою гострого ножа розрізаємо тісто на тонкі смужки.
локшина домашня - фото крок 16
Розкладаємо локшину на деко, застелений кондитерської папером. Ставимо в духовку, розігріту до 120 градусів, і сушимо нашу локшину близько 25 хвилин.
локшина домашня - фото крок 17
Власне, домашня яєчна локшина готова.
локшина домашня - фото крок 18
Вариться така локшина близько 3-5 хвилин в киплячій підсоленій воді.

Схожі рецепти