Локшина домашня
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування локшини в домашніх умовах. Домашня локшина куди смачніше покупної - стримався!
Приготувати домашню яєчну локшину - абсолютно не складно. Локшину (в російській кухні) або галушки (в українській) приготувати не складніше, ніж звичайне тісто для якого-небудь пирога. Відварену домашню яєчну локшину можна подавати як гарнір до будь-яких страв, а також додавати в гарячі супи.
- Яйце - 10 штук
- Вода - 2, 5 склянки
- Сіль - 5 чайних ложок
- Борошно - 1 Склянка (плюс 1-2 ст.Л. Для розкочування)
Підготуємо інгредієнти: відділимо яєчні білки від жовтків. Білки вам не знадобляться - в цьому рецепті використовуються тільки жовтки.
Розчиняємо сіль у воді.
Туди ж додаємо жовтки.
Перемішуємо.
Просіваємо борошно в глибоку миску, робимо в ній поглиблення, наливаємо туди яєчну суміш.
Використовуючи вилку, ретельно перемішуємо борошно і яєчну суміш, перетворюючи масу в м'яке тісто.
На присипаної борошном робочій поверхні месім тісто до тих пір, поки воно не стане досить пружним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку, залишаємо осторонь на 20 хвилин.
Через 20 хвилин починаємо безпосередньо до приготування локшини. Починаємо розгортати наше тісто.
Продовжуємо розгортати - розкачати потрібно досить тонко.
Розкачуємо ще, НЕ лінуємося!
Зрештою тісто має бути такої товщини, що, як то кажуть, крізь нього можна було б читати.
Даємо тісту трохи полежати. Потім звертаємо краї тіста до центру - як на фото. Спершу один край…
…а потім і другий. Виходить ось такий згорнутий аркуш тесту.
За допомогою гострого ножа розрізаємо тісто на тонкі смужки.
Розкладаємо локшину на деко, застелений кондитерської папером. Ставимо в духовку, розігріту до 120 градусів, і сушимо нашу локшину близько 25 хвилин.
Власне, домашня яєчна локшина готова.
Вариться така локшина близько 3-5 хвилин в киплячій підсоленій воді.