Домашня локшина без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати просту, домашню локшину без яєць на своїй кухні може абсолютно кожен. Це дуже просто і головне - бюджетно. Така локшина може використовуватися як гарнір або для перших страв.
Щоб локшина без яєць була яскравою, можна використовувати сік моркви, буряка або шпинату. Також підфарбувати тісто можна за допомогою спеції - шафран і паприка. Заміс тесту займе трохи часу, а ось на просушку піде близько 6-8 годин, в залежності від температури в кімнаті і товщини локшини.
- Борошно - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 40 мілілітрів (або овочевий сік)
Підготуйте три основних інгредієнта. Я буду використовувати морквяний сік замість води.
У глибоку миску просійте борошно.
Влийте рослинне масло.
Додайте рідина, воду або сік.
Замісити однорідне тісто і залиште "відпочити" з 30 хвилин.
Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном.
Розкачайте і наріжте. Товщина смужок залежить від того, яка саме локшина вам подобається.
Викладіть локшину на деко або дошку, застелену пергаментом. Залиште сушитися, періодично перевертаючи.
Готову локшину можна зберігати в паперовому пакеті.
Варити локшину слід в добре підсоленій воді, так як в тісто сіль ми не додавали.