Рецепт Лобіо з квасолі фото

Лобіо з квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Біла квасоля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Лобі

Лобіо з квасолі - одне з найпопулярніших страв грузинської національної кухні. Лобі, яке подають як в холодному, так і в гарячому вигляді, виходить вельми гострим і пікантним.

В дійсності, лобіо з квасолі - це масло масляне, оскільки слово "лобіо" з грузинського перекладається саме як "квасоля" . У Грузії лобіо - це традиційна закуска, яку в одних сім'ях прийнято подавати до столу гарячою, в інших - холодної. Інгредієнти чисто грузинські - квасоля, Braai, часник, томатний соус. Виходить пікантно і навіть трохи гостро.

  • Біла суха квасоля - 500 грам
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Базилік сухий - 0, 5 чайних ложки
  • Суміш хмелі-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Сік томатний - 250 мілілітрів
  • Пучок свіжої кінзи - 1 штука
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
лобіо з квасолі - фото крок 1
Суху квасоля необхідно промити, залити водою і залишити так на ніч.
лобіо з квасолі - фото крок 2
На наступний день зливаємо воду, в якій стояла квасоля, заливаємо нову воду, кидаємо три лаврових листки і ставимо на повільний вогонь. Варимо близько 90 хвилин на повільному вогні.
лобіо з квасолі - фото крок 3
Морква нарізаємо соломкою, перець і цибулю - великими кубиками.
лобіо з квасолі - фото крок 4
Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи і за допомогою блендера або ступки подрібнюємо в крихту.
лобіо з квасолі - фото крок 5
У сковороді розігріваємо олію, кидаємо туди цибулю, морква і перець. Обсмажуємо 5 хвилин, після чого додаємо спеції і подрібнений волоський горіх.
лобіо з квасолі - фото крок 6
Обсмажуємо овочі зі спеціями і горіхами ще 5 хвилин.
лобіо з квасолі - фото крок 7
Наливаємо в сковороду стакан томатного соку, зменшуємо вогонь і тушкуємо 25-30 хвилин під закритою кришкою.
лобіо з квасолі - фото крок 8
Потім натираємо в готову овочеву заправку 1 зубчик часнику, солимо, закриваємо кришкою і даємо настоятися 5-10 хвилин.
лобіо з квасолі - фото крок 9
Кінзу і часник дрібно рубаємо.
лобіо з квасолі - фото крок 10
Змішуємо відварену квасолю, овочеву заправку і свіжу кинзу з часником.
лобіо з квасолі - фото крок 11
Хорошенечко все перемішуємо.
лобіо з квасолі - фото крок 12
Накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 5. Подавати до столу можна як відразу ж гарячої, так і остудивши, холодної.

Схожі рецепти