Льяним Флакс
(покроковий рецепт з фото)
Флакс або чіпси міцно входять в раціон послідовників правильного харчування, а якщо вони приготовані з насіння льону, то це подвійно підвищує їх харчову цінність через корисних властивостей цього насіння.
Якщо ви послідовник здорового способу життя і правильно харчування, то цей рецепт точно для вас, так як лляні Флакс крім того, що вони мають масу переваг в плані змісту корисних речовин, вони ще нереально смачні. Готувати їх дуже просто, дивіться покроковий рецепт і готуйте на здоров'я і для здоров'я.
- Насіння льону - 100 грам
- Вода - 110-120 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Ароматні трави - 1 Чайна ложка (будь-які)
- Насіння кунжуту - 2 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування Флакс.
Залийте насіння льону водою і залиште настоюватися на 15-20 хвилин. За цей час насіння разбухнут, з'явиться слиз, так і має бути, слиз - це водорозчинна клітковина.
Після того, як насіння льону настоялися, додайте сіль і ароматні трави.
Застеліть деко папером для випічки, викладіть насіння льону, силіконової лопаткою добре розрівняйте по всій поверхні. Запікайте при мінімальній температурі 40-50 хвилин.
Через 40-50 хвилин дістаньте деко з духовки.
Переверніть пергамент і акуратно зніміть його, запікайте з іншого боку ще 10-15 хвилин.
Після того, як ви остаточно дістанете Флакс з духовки, наламати руками в довільній формі. Флакс вийшли нереально смачними, зупинитися неможливо, було прийнято рішення спекти ще одну партію Флакс.
Для іншої партії Флакс додайте 2 чайних ложки насіння кунжуту після того, як льон настоїться в момент додавання солі і ароматних трав.
Повністю повторіть процедуру випікання.
Флакс з додаванням кунжуту вийшли ще смачніше.
У цього перекусу є всього один недолік - зупинитися неможливо!