Кунжутну олію
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування страв чудовою альтернативою оливковій і рослинної олії є кунжутне масло. Але, щоб на ньому можна було готувати, масло слід зробити коричневим (воно краще 1 віджиму).
Отже, дивіться, як приготувати кунжутне масло для подальшого використання.
Якщо зберігати таке масло в морозильній камері, то найкраще це робити в закритому контейнері. У холодильнику масло найкраще зберігати в склі (не більше року), а в морозилці масло за цим рецептом може стояти і більше року. Щоб використовувати масло за призначенням, найкраще його смажити, як в цьому рецепті. У такому вигляді воно підійде не тільки для салатів, але і для подальшого використання на сковороді.
- Кунжутну олію - 0, 5 L
1. Видів кунжутного масла існує велика кількість. Смажене кунжутне масло коштує на порядок дорожче, ніж олія першого віджиму. Крім цього, щоб його використовувати, потрібно масло обпекти. Як це зробити? Дуже просто: поставте сковороду на середній вогонь і трохи розжарите її. Дуже важливо, щоб сковорода була з товстим дном. Коли ви відчуєте, що від сковороди виходить жар, налийте в неї масло. Я зазвичай виливаю половину пляшки (0, 33 L).
2. Перевірити "готовність" сковороди легко: коли ви піднесете руку до сковороди і вам буде її важко тримати через спека, пора наливати масло. Спочатку налийте трохи олії і порухайте сковороду з боку в бік (взяв за ручку). Потім додайте решту масла.
3. Коли масло стане золотисто-коричневого кольору - воно готове! Крім цього, ви відчуєте специфічний запах, значить пора переливати масло в окрему ємність для зберігання.
4. Найкраще кунжутне масло зберігається в скляному посуді. Остудіть його до кімнатної температури природним способом. На це може піти кілька годин. Після цього заберіть його в холодильник, де воно може зберігатися не більше року. Використовуйте його за призначенням (для смаження, салатів і т. Д.).