Печиво на сметані з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Частенько потрібно подати щось до чаю. Цей рецепт печива - простий, доступний, а результат - приголомшливий.
Замісити тісто. За допомогою склянки або формочок виріжте печиво і викладіть на застелений пергаментом деко. Запікайте в духовці 15 хвилин.
- Крем - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки (близько 4 ст. Ложок.)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 5 чайних ложок
- Вершкове масло - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 грам
Просійте борошно. Додайте до борошна цукор, сіль, розпушувач. Вершкове масло нарізати кубиком.
Змішайте борошно з маслом. Масло має бути холодним. Дуже швидко змішайте борошно з маслом до стану крихти. Чим довше масло контактує з руками, тим менше хрустким вийде печиво.
До отриманої маси додайте 1 яйце.
Влийте сметану і швидко замісити тісто. У мене сметана 15 % і досить рідка. Можна взяти сметану будь жирності.
Добре присипте дошку борошном. Розкачайте тісто на дошці. Зверху притрусіть кунжутом і рухами закріпіть кунжут на тесті, щоб він не обсипався.
Склянкою виріжте з тіста кружки. Покладіть їх на деко. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте печиво в духовці 15 хвилин.
Подайте до столу. Приємного чаювання!