Пісне печиво з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант легкого, розсипчастого печива, яке без сумніву порадує вас в пост або підійде тим, у кого алергія на молоко або яйця. Також рецепт виручить вас, коли в холодильнику "порожньо"!
Масло для рецепта вибирайте без запаху, а цукор можете трохи зменшити, якщо любите не дуже солодку випічку. Якщо печиво випікати не у вигляді кульок, а зробити плоским, то воно вийде більш сухим, ніж м'яким. Випікати його, в такому випадку, потрібно менше. А так, все досить швидко і просто! Пропоную подивитися, як приготувати пісне печиво з кунжутом.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Масло рослинне - 90 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 120 грам
- Ванілін - щіпка
- Сіль - щіпка
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка (або 2 щіпки лимонної кислоти)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 20-30 грам
Підготуйте всі основні інгредієнти.
У просіяне борошно додайте цукор, ванілін, сіль і соду. Перемішайте суху суміш.
Зробіть в борошні лунку і влийте масло, воду і лимонний сік.
Замісити м'яке тісто.
Відщипувати шматочки тіста розміром з волоський горіх, скатуйте в кульку і однією стороною обвалюють в кунжуті.
Викладіть печиво на деко, застелений пекарської папером і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин, до легкої рум'яності.
Наше печиво готове! Дуже смачно з чаєм або молоком! Смачного!