Пісочне печиво з шоколадом і кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Вирішив побалувати себе і своїх близьких вкусняшками, які зробив за рецептом, як приготувати пісочне печиво з шоколадом і кунжутом. Печиво вийшло смачним, незвичайним і ароматним.
Печиво готується не складніше звичайного пирога, але виглядає дуже апетитно і оригінально. Раніше вже готував таке печиво, але результат мене не дуже порадував, в цей раз вирішив додати невелику родзинку у вигляді декількох крапель коньяку. Дуже смачно подавати таке печиво з гарячою кавою або шоколадом.
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 120 кілограм
- Заголовок Бондюель - 30 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. У миску кладу масло і цукор, перемішую віночком і вливаю коньяк, знову перемішую.
2. Борошно заздалегідь просівають, потім додаю обидва види в миску, всипав какао і перемішую.
3. Додаю трохи солі і кунжут, який заздалегідь обсмажити на сухій сковороді.
4. Тісто мнеться руками в одну грудку, потім поділяю його на невеликі шматочки і скачують кульки, вони повинні трохи липнути до рук.
5. Деко застеляють пергаментом, кожен кульку тесту викладаю на пергамент і притискаю рукою, ножем роблю декоративну решітку.
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Подаю печиво вже остиглим.