Пісочне печиво з кокосом, карамеллю і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Не буду брехати: приготування цього печива займає досить багато часу. Але результат вартий витрачених зусиль. Розповім, як приготувати пісочне печиво з кокосом, карамеллю і шоколадом.
З одного боку прикрашаю його карамеллю з кокосом, з іншого боку прикрашаю шоколадом. Ви можете прикрасити все печиво тільки шоколадом або тільки карамеллю, тоді процес займе менше часу і зусиль. Подавайте печиво тільки після охолодження і застигання шоколаду з карамеллю.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Карамель - 150 грам
- Ванільний екстракт - 0, 5 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 1, 5 склянки
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Шоколадні чіпси - 1, 5 склянки
1. У мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач.
2. В іншій мисці з'єднайте вершкове масло з цукром.
3. Збийте масляну суміш до утворення пухнастої і однорідної суміші.
4. Перекладіть масляну суміш до сухих інгредієнтів.
5. Перемішайте всі складові, щоб вийшла крихта.
6. Додайте ванільний екстракт і 1 ложку молока, перемішайте.
7. Замісити тісто і накрийте його плівкою, надішліть на 1 годину в холодильник або на 20 хвилин в морозильник.
8. Посипте поверхню борошном і викладіть тісто, розкачайте його.
9. Виріжте кришкою або спеціальної формочкою невелику медаль, а потім формочкой поменше (можна кришкою) виконайте отвори в кожній медальки.
10. Всі отримані формочки відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
11. Дістаньте печиво і залиште його для охолодження.
12. В цей же час перекладіть кокосову стружку на сухій і чистий лист, надішліть її в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
13. Регулярно перемішуйте кокосову стружку, щоб вона рівномірно підрум'янилася з усіх боків.
14. Змішайте карамель, вершки і дрібку солі, надішліть тарілку в мікрохвильову піч. Коли маса стала однорідною, додайте кокосову стружку і перемішайте.
15. Викладіть кокосово-карамельну масу на кожне печиво.
16. Шоколад відправте в мікрохвильову піч або на парову баню, щоб він розплавився.
17. Нанесіть шоколад на нижню частину кожного печива і дайте йому час для застигання.
18. Готове печиво подавайте після застигання шоколаду. Смачного!