Попкорн з шоколадом і карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування класичного американського шоколадно-карамельного попкорна з яким так добре дивитися і гостросюжетний фільм, і романтичну історію.
Ароматний і хрусткий попкорн з неповторним карамельно-шоколадним наповнювачем дуже просто приготувати в домашніх умовах. Даний рецепт розповість вам про те, як це зробити.
- Попкорну - 5 літрів
- Коричневого сахара - 4 склянки
- Вершкового масла - 200 грам
- Кукурудзяного сиропу - 10 склянок
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Молочного шоколаду - 4 склянки
1. Приготувати попкорн згідно з інструкцією фірми-виробника. Розкласти готовий попкорн на деку і тримайте теплим при температурі 120 градусів Цельсія.
2. У сковороді з товстим дном на середньому вогні змішати і розігріти цукор, 150 грам масла і півсклянки кукурудзяного сиропу. Далі нагрівати без помішування, поки маленька крапелька отриманого сиропу НЕ буде тут же перетворюватися в кульку в склянці холодної води. Зняти з вогню і додати ванілін, ретельно перемішавши масу. Залити попкорн карамельним сиропом і добре перемішати.
3. На тій же сковорідці з'єднати шоколадну крихту з маслом, що залишилося і 2 склянками кукурудзяного сиропу. Варити на середньому вогні, поки шоколад не розчиниться повністю. Залити шоколадною масою карамельний попкорн, обваляти зерна з усіх боків, повернути його хвилин на 30-40 в духовку. Подавати попкорн можна, коли він повністю охолоне.