Пісочне печиво з фундуком та шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Розсипчасте печиво з шматочками фундука і шоколадними краплями, чашка гарячого чаю і цікавий фільм або книга - ось краще проведення часу зиязикам вечором, згодні? Значить спечемо печиво!
Пропоную дуже простий рецепт неймовірно смачного печива. Якщо вам подобаються рецепти з серії "просто, швидко і смачно", ви потрапили за адресою. Мінімум інгредієнтів, тісто замішується швидко, а печеться печиво ще швидше. Смачно подавати їх з кавою, з чаєм, з молоком або просто так
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Funduk - 50-70 грам
- Шоколадні краплі - 30-40 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукор корчіневий - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Крижана вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед підсушимо в духовці і очистимо фундук.
2. У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль і порубане на шматочки холодне вершкове масло. Швиденько перетираємо або рубаємо ножем в крихту.
3. Тепер додамо жовток і крижану воду.
4. І отримуємо ось таке тісто.
5. Додаємо до тесту шоколадні краплі і порубані горіхи. Вимісимо, щоб шоколад і горіхи більш-менш рівномірно розподілилися по всьому тесту.
6. Формуємо з тіста ковбаску і розрізаємо її на шматочки товщиною приблизно 1 см.
7. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
8. І випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці хвилин 10-15, до легкого золотистого кольору.
9. Якщо ви ласун, можете посипати остиглі печеньки цукровою пудрою. А мені і так смачно