Листкові торти з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Слойки з сулугуні - ще один швидкий рецепт смачної домашньої випічки. Слабосоленої сир упереміш з твердим дає надзвичайно ніжну смакову гаму. Тягуча начинка - це просто чарівно, повірте!
Для того, щоб приготувати ароматні слойки з сулугуні, найкраще використовувати додатково твердий сир, таким чином смак буде більш насиченим, адже сулугуні - слабосоленої вид сиру. Тісто можна використовувати як покупне, так і домашнє, але перше економить набагато більше часу. Оптимальна температура випікання - 180 градусів. Дивіться, як приготувати слойки з сулугуні.
- Тісто листкове - 500 грам
- Добре - 250 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Насіння кунжуту - За смаком
Готуємо всі необхідні для готування інгредієнти. Сири натріть на крупній тертці і змішайте між собою.
Розморожене листкове тісто розкачати тонким шаром на поверхні.
Сирну суміш викладіть на одну половину тіста. Накрийте другою половиною тіста, а зверху розкачайте качалкою.
Тепер знову покладіть сир на одну половину тіста. Прикрийте другою половиною тіста, прокатайте зверху качалкою. Розріжте тісто з сирною начинкою на 4 рівні частини, а потім - за розміром випічки.
Деко застеліть папером для випічки, викладіть на нього слойки.
Змастіть яйцем кожну слойку, а також присипте кунжутом. Поставте слойки з сиром випікатися в духовку на протязі 20 хвилин. Готово!