Листкові торти «сонячні»
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте ошатні, сонячні слойки з гарбузом, курагою і арахісом і влаштуйте смачне чаювання! Ідея оформлення слоек була знайдена на просторах інтернету.
Кількість порцій: 3
- Тісто листкове бездріжджове - 340 грам
- Гарбуз - 100 грам
- Чорнослив - 40 грам
- Арахіс - 30 грам
- Цукор коричневий - 1, 5 Ст. Ложки (універсальний ТМ "містраль" . В начинку - 1 ст.Л.; для посипання слоек перед випічкою-0, 5 ст.Л.)
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Готове листкове бездріжджове тісто розморозити, гарбуз очистити від шкірки і насіння, арахіс обсмажити і очистити. Для приготування слоек я використовувала універсальний коричневий цукор ТМ "містраль" .
Курагу промити, залити окропом і залишити на 10-15 хвилин.
Потім злити воду і курагу дрібно нарізати.
Гарбуз натерти на середній терці, арахіс подрібнити.
У чашці з'єднати підготовлені інгредієнти для начинки:гарбуз, арахіс, Коран, додати коричневий цукор.
Добре перемішати. Начинка для слоек готова!
Більшу частину листкового тіста розкачати товщиною 3 мм. І за допомогою форми вирізати кола. Решту тіста нарізати на тонкі смужки.
Для прикраси однієї слойки знадобиться кілька смужок тесту. Спочатку знадобиться 6 смужок тесту, які потрібно скрутити по дві у вигляді спіралі.
Дві спіралі з смужок тіста викласти навколо кола з тіста і з'єднати.
Далі одну спіраль з тіста сформувати у вигляді кільця і викласти на середину кола з тіста.
Потім кілька смужок тесту розрізати на 3 - 4 рівні частини і зробити прикраси як показано на фото.
Прикрасити слойку.
В середину слойки викласти раніше приготовлену начинку з гарбуза, і склад арахісу.
Деко змастити олією, акуратно перенести слойки і кожну змастити розтопленим вершковим маслом. Порада: слойки краще прикрашати відразу на деку.
Посипати коричневим цукром. Слойки випікати в духовці, розігрітій до 180-190 градусів протягом 15-20 хвилин (в залежності від духовки).
Слойки готові!
Приємного чаювання!