Листкові ложки з червоною ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Звичну і традиційну закуску, ікру, можна подати абсолютно оригінальним чином. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати листкові ложки з червоною ікрою. Це цікава випічка-закуска з начинкою.
Листкове тісто відмінно підходить не тільки для приготування солодкої випічки, але і для приготування закусок на святковий стіл. Оригінальною закускою стануть ложки з листкового тіста з начинкою з червоної ікри. Для їх приготування краще всього використовувати рубане листкове тісто: спрощений варіант традиційного листкового тіста. В якості начинки ви можете використовувати не тільки червону, але і чорну ікру, овочеве пюре, подрібнені яйця з сиром або м'ясо.
- Рубане листкове тісто - 300 грам
- Ікра червона - 80 грам
- Вершкове масло - 40 грам
1. Рубане листкове тісто розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Прикладіть ложку опуклою стороною вгору і обріжте по контуру гострим ножем.
2. На увігнуту сторону ложки, змащену вершковим маслом і присипану борошном, викладіть заготівлю з тіста так, щоб вона злегка виходила за краї. Наколи ложки виделкою.
3. Викладіть ложки на деко і випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці протягом 15-17 хвилин. Повністю остудіть ложки.
4. Заморожене масло натріть на дрібній тертці і викладіть на ложки з тіста. Посипте ікрою. Прикрасьте блюдо сервіровки серветкою і викладіть на неї листкові ложки. Смачного!