Листкове заливне
(покроковий рецепт з фото)
На святковому столі листкове холодець виглядає шикарно. Закуска ця - смачна, яскрава, дуже вражаюча і, до речі, корисна. А готуватися вона просто. Дивимося рецепт листкового заливного.
Цей рецепт дозволить зробити будь-який вечір чарівним і незабутній. Отже, для початку відварюємо курку і морквину, вибираємо. У бульйон вливаємо пакетик желатину (відповідно до пропорцій, зазначеними на етикетці пакетика). Розводимо желатин. У форми викладаємо шарами начинку, кожному шару дозволяючи трохи застигнути. Чекаємо пару годин, сніданок готовий! Порада - використовувати маленькі формочки, можна для випічки кексів. У таке листкове холодець можна додати болгарський перець, іншу зелень, помідори. Фантазуйте! Удачі і приємного апетиту!
- Яловичий бульйон, кубики - 2 штуки
- Желатин - 6 чайних ложок
- Куряче філе - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Яйце варене - 1 штука (круто)
- Консервована кукурудза - 4 Ст. Ложки
- Консервований горошок - 4 Ст. Ложки
- Петрушка, гілочки - 5-7 штук (маленькі)
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
1. Желатин замочити в 100 мл води. Морква почистіть і наріжте кружальцями. У каструлі доведіть до кипіння 1, 25 л води. Додайте в неї порізану моркву, куряче філе, бульйонний кубики і варіть на середньо-слабкому вогні 20-25 хвилин.
2. Потім виберіть з бульйону філе і морква. Відварене куряче філе порізати маленькими кубиками.
3. Що залишився бульйон процідити і розпустіть в ньому желатин. Приправте сіллю і перцем. Варене яйце поріжте гуртками. Мисочки сполосніть і почніть викладати шару - по платівці яйця, пару гуртків моркви і гілочку петрушку вниз. Ложечкою залийте трохи желатину і залиште, щоб прихопився. Можна поставити в холодильник на 8-10 хвилин.
4. Потім викладаємо курку і кукурудзу, знову заливаємо і даємо трохи застигнути. В кінці - горошок. По закінченню формування шарів заливаємо до верху формочки і відправляємо в холодильник до повного застигання.