Двокольорове заливне з шинкою і маринованими огірками
(покроковий рецепт з фото)
Холодець - одна з найпопулярніших закусок на новорічному столі. Так склалось, що холодець я готую тільки взимку і тільки на новорічний стіл, але щороку заливне нове, яке ще не готувала.
У минулому році на новорічному столі у мене було 2 виду заливного з м'ясом і яловичим мовою, а в цьому році я вирішила зробити заливне у вигляді яскравої двокольорового гірки з шинкою, яйцями і маринованими огірочками. Рецепт, як приготувати двокольорове заливне з шинкою і маринованими огірками, зовсім нескладний і не вийти просто не може, так що пробуйте, експериментуйте з начинками і діліться враженнями.
- Шинка - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Огірок - 1-2 штук (маринований)
- Желатин - 12 грам
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Майонез - 100 грам
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1/3 пучка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйце заздалегідь відваріть круто.
Насамперед замочіть желатин в бульйоні.
Потім "розчинити" желатин, нагрів його в мікрохвильовці або на водяній бані.
До желатину додайте майонез, гарненько перемішайте. Потім розділіть желатинову масу на 2 рівні частини. До однієї частини додайте дрібно посічену петрушку, а до іншої - кетчуп.
Підготуйте начинку для заливного. Шинку порізати на невеликі кубики, а огірок і яйце поріжте кружечками.
Невеликий салатник або Бульйонница зсередини застеліть харчовою плівкою. Вилийте майонезно-желатинову масу з зеленню і відправте в холодильник мінімум на 30 хвилин, щоб маса схопилася.
Зверху викладіть шинку і маринований огірок.
А також кружечки яйця.
Потім залийте все сумішшю майонезу, кетчупу і желатину і відправте в холодильник до повного застигання. У мене холодець застигло вже за 1, 5 годину, але може знадобитися і 4 годину (залежить від якості желатину).
Готове заливне переверніть на плоску тарілку, акуратно зніміть харчову плівку. Прикрасьте заливне залишилися маринованими огірками.