Холодець з маринованими огірками
(покроковий рецепт з фото)
Технологія приготування холодцю практично завжди одна і та ж, а ось складові інгредієнти можуть відрізнятися. У цьому рецепті в холодець є мариновані огірки.
Готуємо холодець на свинячих язикх. Таке холодець може не застигнути в холодильнику, тому обов'язково додайте в бульйон харчовий желатин. Прикрасьте холодець зеленню петрушки або ж будь-який інший. Щоб дізнатися, як приготувати холодець з маринованими огірками, прочитайте цей рецепт.
- Суміш сухих прованських трав - 1/2 чайних ложки
- Лист лавровий - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Мариновані огірочки - 3 штуки
- Лук невеликий - 1 штука
- Морква середнього розміру - 1 штука
- Свинячі язика - 4 штуки
- Горошини чорного перцю - За смаком
- Заморожені опеньки - 400 грам
- Желатин - 40 грам
- Лимон - 1 штука
- Зелень петрушки для прикраси - За смаком
1
У каструлю з водою викладіть ретельно вимиті свинячі язика. Доведіть їх до кипіння і додайте цілу моркву і цибулину в лушпинні. Варіть, знімаючи пінку, півтори години. Через годину після початку варіння додайте лавровий лист, прованські трави, сіль і перець горошком.
2
Заморожені гриби, без розморожування їх, помістіть в іншу каструльку, залийте водою і варіть двадцять хвилин.
3
Желатин всипте в мисочку, додайте трохи холодної води і залиште його набухати.
4
Дістаньте язика з бульйону і обдайте крижаною водою. Зніміть з них шкірку, наріжте невеликими шматочками. Потім додайте до них відварені гриби, посоліть і поперчіть все.
5
Бульйон процідіть через марлю або сито, додайте до нього набряклий желатин і на повільному вогні помішувати бульйон, поки желатин повністю не розчиниться. Немає аргументів кипіння!
6
Наріжте лимон часточками, а огірок - кружечками. Викладіть в піали язик, гриби, лимон, петрушку і огірочки. Залийте все бульйоном і дайте охолонути. Поставте холодець в холодильник до повного застигання.