Салат з яловичиною та маринованими огірками
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний по оформленню салат з яловичиною і маринованими огірками можна готувати на будь-який святковий стіл. Цей салат дивно красивий з оформлення і дуже смачний. Я готувала його на новий рік.
У цьому салаті є два секрету - це соус і цибулю. Що стосується соусу, він готується на основі йогурту, а для цибулі готується інший маринад. В результаті виходить дуже смачний і незвичайний салат, який ідеально підійде для святкового столу.
- Яловичина - 300 грам
- Яйця - 2-3 штуки
- Сир - 150 грам
- Цибуля - 1 штук
- Свіжий огірок - 1 штук
- Маринований огірок - 1 штук
- Свіжий кріп - 20 грам
- Йогурт - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Гірчичний - 1 чайних ложок
- Сіль і спеції - За смаком
1. Заздалегідь відваріть яловичину і охолодіть її. На цей раз у мене був ростбіф, але можна брати вирізку. Відваріть заздалегідь яйця і теж остудіть їх в холодній воді. Я завжди нарізаю все інгредієнти, а потім тільки викладаю їх. Сир потрібно натерти на крупній тертці, а огірки нарізати соломкою.
2. Ще цей салат з яловичиною і маринованими огірками називають "вінок", тому він і презентується особливим способом: в середину поставте круглу форму (у мене - це перечниця), а навколо викладайте салат. Ще один секрет цього салату і мій особистий рада - не використовуйте звичайний майонез, а зробіть смачний соус: чистий йогурт змішайте з подрібненим дрібно часником і спеціями (у мене це паприка, італійські трави, сіль і перець). Отже, викладаємо яловичину і поливаємо соусом.
3. Зверху викладаємо нарізані свіжі огірки і знову поливаємо соусом.
4. Потім викладаємо солоні огірки і маринована цибуля. Я мариную цибулю на ніч: оцет змішую з сіллю, цукром і гірчицею і скроплюю цибулю. Ретельно перемішую і залишаю на ніч в холодильнику. На огірки викладаємо цибулю.
5. Останні шари - яйця і сир. Не забувайте кожен шар промащувати соусом.
6. Зверху прикрашаємо свіжими гілочками кропу і витягуємо нашу формочку. Бажано, щоб салат постояв хоча б годину в холодильнику.