Двокольорове пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з двох видів тіста: ванільного і шоколадного, готується дуже просто. Виходить дуже ніжне розсипчасте печиво і відмінно підходить для сімейного чаювання. Знайомтеся з рецептом!
Мигдалеву борошно в рецепті можна замінити меленим мигдалем. Причому мигдаль необов'язково перемелювати саме в борошно, - непогано буде, якщо в печиво буде присутній і мигдальна крихта.
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 90 грам
- Мигдалеве борошно - 30 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Масло кімнатної температури розітріть виделкою з цукром.
2. Додайте яйце, розпушувач і сіль.
3. Додайте ваніль, просійте борошно.
4. Замісити тісто.
5. Розділити тісто 2 частини: 2/3 і 1/3.
6. До більшої частини додайте борошно, що залишилося. До меншою какао-порошок.
7. Мигдалеву борошно або подрібнений мигдаль додайте до шоколадного тесту.
8. Добре перемішайте кожен вид тесту, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
9. Розкачайте просте тісто в прямокутник товщиною 3-4 мм.
10. З шоколадного тіста скачайте ковбаску і покладіть в центр прямокутника.
11. Скачайте ковбаску і прокатати кілька разів.
12. Зробіть виделкою борозенки.
13. Наріжте на сегменти і викладіть на деко.
14. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин. Смачного!