Рецепт Листкове дріжджове тісто з яблуками фото

Листкове дріжджове тісто з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пироги

Не уявляєте своє життя без випічки, але немає часу і бажання довго стояти на кухні? Тоді простий рецепт листкового дріжджового тіста з яблуками - це саме те, що вам потрібно.

Рецепт приготування листкового дріжджового тіста з яблуками хороший тим, що на підготовчий етап піде всього близько 10 хвилин. Для начинки також можна використовувати різні ягоди, горіхи або сухофрукти, наприклад. Це дуже хороший варіант домашнього солодкого перекусу для всієї родини.

  • Тісто листкове дріжджове - 500 грам
  • Яблука - 150 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Сік лимона - 3-4 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
листкове дріжджове тісто з яблуками - фото крок 1
1. Деко або форму для випічки змастіть вершковим маслом. При бажанні можна застелити дно пергаментом. Тісто розкачати, присипавши робочу поверхню невеликою кількістю борошна. Викладіть у форму, сформувавши невеликі бортики. Паралельно розігрійте духовку приблизно до 190 градусів.
листкове дріжджове тісто з яблуками - фото крок 2
2. У приготуванні листкового дріжджового тіста з яблуками найкраще використовувати кислі зелені яблучка. Їх вимийте як слід, обсушити і наріжте тонкими часточками. Щоб яблука не темніли, збризніть їх соком лимона.
листкове дріжджове тісто з яблуками - фото крок 3
3. Розкладіть часточки рівним шаром на тісто. Якщо ви любите більше фруктів, тоді робіть невеликий нахлест. При бажанні можна додати для смаку сушені ягоди, наприклад.
листкове дріжджове тісто з яблуками - фото крок 4
4. Присипте цукром. Можна використовувати не тільки білий, але і коричневий цукор. Його кількість залежить від солодощі яблук і ваших смакових уподобань. Для аромату і пікантності додайте дрібку кориці (посипте зверху).
листкове дріжджове тісто з яблуками - фото крок 5
5. Надішліть деко в духовку. Випікайте на середньому вогні близько півгодини. Потім на 5 хвилин можна поставити деко під гриль (або просто переставити вище). Готовий пиріг остудіть трохи, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти